Κρήτη

Παρέμβαση Μαμουλάκη για τους τρίτεκνους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς

Χάνουν μόρια και τοποθετούνται σε περιοχές πολύ μακριά από τον τόπο κατοικία τους

Σχετικά με την κατάργηση των κοινωνικών κριτηρίων που ίσχυαν στις τοποθετήσεις των τρίτεκνων αναπληρωτών εκπαιδευτικών, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Χάρης Μαμουλάκης κατέθεσε με Κοινοβουλευτική Αναφορά, επιστολή του Συλλόγου Τριτέκνων Ηρακλείου, προς την Υπουργό Παιδείας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

 «Με τη Διοίκηση του Συλλόγου Τριτέκνων ν. Ηρακλείου συναντήθηκε την Πέμπτη 20 Αυγούστου 2020 ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ ν. Ηρακλείου Χάρης Μαμουλάκης, συζητώντας για όλα τα θέματα που αντιμετωπίζουν τα μέλη του δραστήριου Συλλόγου.

Κατά τη συνάντηση, στην οποία συμμετείχε ο Πρόεδρος του Συλλόγου Μανώλης Αχλαδιανάκης και τα μέλη του Δ.Σ. Νίκος Γιαλιτάκης, Δρόσος Βασιλειάδης και Μαρία Παπαθανασίου, τέθηκε επί τάπητος και το μείζον ζήτημα της κατάργησης των κοινωνικών κριτηρίων που ίσχυαν στις τοποθετήσεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών.

Κριτήρια, σύμφωνα με τα οποία, κάθε τρίτεκνος, πολύτεκνος, ΑμεΑ εκπαιδευτικός, ή εκπαιδευτικός γονέας παιδιού με αναπηρία, είχε πρόσθετη μοριοδότηση που συνέβαλλε έτσι ώστε να τοποθετείται σε σχολείο κοντά στην κύρια κατοικία του.

Με την αιφνίδια όμως αλλαγή που πραγματοποίησε το Υπουργείο Παιδείας και την κατάργηση αυτών των κριτηρίων, οι εκπαιδευτικοί που ανήκουν στις παραπάνω κατηγορίες λαμβάνουν λιγότερα μόρια με συνέπεια ο κίνδυνος να τοποθετηθούν σε περιοχές πολύ μακριά από τον τόπο της κατοικίας τους να είναι βέβαιος, με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Ο Χάρης Μαμουλάκης, ο οποίος υπήρξε μέλος του Συλλόγου Τριτέκνων ν. Ηρακλείου πριν γίνει πολύτεκνος γονέας, δεσμεύτηκε και κατέθεσε με Κοινοβουλευτική Αναφορά προς την Υπουργό Παιδείας κ. Νίκη Κεραμέως σχετική επιστολή του Συλλόγου που αναδεικνύει το παραπάνω ζήτημα.

«Την ώρα που η χώρα μας αντιμετωπίζει το τεράστιο πρόβλημα της υπογεννητικότητας, τέτοιες αποφάσεις που καταργούν αιφνιδίως κεκτημένα δικαιώματα που συμβάλλουν στην αντιμετώπιση της γήρανσης του πληθυσμού, προκαλούν πολλά ερωτηματικά για την σκοπιμότητά τους» αναφέρει σε δήλωσή του ο Χάρης Μαμουλάκης, τονίζοντας: «Η Υπουργός πρέπει να αναθεωρήσει την απόφασή της. Οφείλει να αντιληφθεί την κοινωνική αναταραχή που δημιουργεί σε πολλές οικογένειες και να επανορθώσει άμεσα. Από την πλευρά μας θα συνεχίσουμε και θα εντείνουμε ακόμα περισσότερο τις πιέσεις, μέχρι να ικανοποιηθεί αυτό το δίκαιο αίτημα».

(Φωτογραφία αρχείου)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια