Κρήτη

Ο Σωκράτης Βαρδάκης για τις εκδηλώσεις μνήμης των θυμάτων της Γερμανικής Κατοχής

Αναλυτικά η ανακοίνωση

Με αφορμή τις εκδηλώσεις μνήμης των εκτελεσθέντων στη Δαμάστα, ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Σωκράτης Βαρδάκης, προχώρησε σε δήλωση.

Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση:

«Κάθε γωνιά της Κρήτης και όλου του Ηρακλείου ένα μνημείο Αγώνα, Αντίστασης και Θυσίας Ηρώων, που έδωσαν και τη ζωή τους για Ελευθερία, Εθνική Ανεξαρτησία, Κοινωνική Δικαιοσύνη.

Τιμούμε σήμερα τους ήρωες της Δαμάστας που έγραψαν τη δική τους ιστορία, όπως και όλους τους πατριώτες της Αντίστασης στο Σάχρο, στο Σοκαρά, στη Γέργερη, στη Νύβριτο, στα Σκούβρουλα, στο Μάραθο, στη Βιάννο, στις Μοίρες, στη Μαχαιρά, στο Τραχήλι, στα Βορίζια, στο Ρούβα, στο Καμαράκι, στη Λιγόρτυνο.

Τιμούμε και δεν ξεχνούμε τους ήρωες που έδωσαν τη ζωή τους για την πατρίδας μας. Ειδικά σήμερα, που η χώρα μας βάλλεται από πολλές πλευρές.

Οφείλουμε να διατηρήσουμε άσβεστη την ιστορική μνήμη μας και να συνεχίσουμε τον αγώνα μας για την προάσπιση της Ελευθερίας, της Εθνικής Ανεξαρτησίας και της Κοινωνικής Δικαιοσύνης. παράλληλα στέλνουμε το μήνυμα ότι δε διαπραγματευόμαστε κυριαρχικά μας δικαιώματα και ο ελληνικός λαός είναι ενωμένος και έτοιμος να αντιμετωπίσει οποιαδήποτε πρόκληση»

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια