Φρικιαστική υπόθεση κακοποίησης ζώων στα Χανιά – «Πρόκειται για έγκλημα μίσους»

Κρήτη
Φρικιαστική υπόθεση κακοποίησης ζώων στα Χανιά – «Πρόκειται για έγκλημα μίσους»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Ο ένοχος πρέπει να βρεθεί πάση θυσία»

Τεράστιες διαστάσεις έχει λάβει στην Κρήτη αλλά και ολόκληρη την χώρα, η σκληρότατη υπόθεση κακοποίησης ζώων στα Χανιά, κατά την οποία 2 δεσποζόμενα σκυλιά βρέθηκαν κρεμασμένα σε χωριό των Χανίων και την οποία δημοσιοποίησε χτες ο φιλοζωικός σύλλογος Χανίων «Η προστασία των ζώων».

Η πρόεδρος της Πανελλαδικής Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας, Νατάσα Μπομπολάκη, ανέφερε πως πρόκειται για «έγκλημα μίσους», πως ο ένοχος είναι επικίνδυνος και προς τους ανθρώπους και πως έχει απευθυνθεί μέχρι και στον πρωθυπουργό της χώρας για το φρικιαστικό αυτό περιστατικό.

«Το βασικό αίτημα όλης της φιλοζωικής κοινότητας της χώρας, φυσικά της Κρήτης, αλλά και της Ευρώπης, καθώς το θέμα έχει πάρει απίστευτη έκταση λόγω της αγριότητας και σκληρότητας που επέδειξε ο δράστης, είναι να βρεθεί ο ένοχος πάση θυσία.

Θεωρούμε πως αν το θύμα ήταν άνθρωπος, δεν θα υπήρχε καμία περίπτωση να μην εντοπιστεί.

Πρόκειται για έγκλημα μίσους, λόγω της πρωτοφανούς αγριότητας και μένους που επέδειξε ο δράστης στα δυο μικρά σκυλάκια, τον Jack 8 μηνών και τον Λεωνίδα 13 μηνών».

Υπενθυμίζεται πως τα δυο σκυλάκια ανήκαν σε μια γυναίκα η οποία θα έφευγε προσωρινά από την πόλη των Χανίων και άφησε τα σκυλιά σε συγγενικό της πρόσωπο για να τα προσέχει. Τα σκυλιά, άγνωστο πως, χάθηκαν και εντοπίστηκαν 5 μέρες μετά κρεμασμένα, στο χωριό Μαλάξα.

Σύμφωνα με την κα. Μπομπολάκη «Όταν επέστρεψε η γυναίκα τα αναζητούσε για 5 μέρες, μέχρι που συγκλονισμένη έμαθε τι συνέβαινε. Είχε καταρρεύσει από τον πόνο που ένιωθε για τα σκυλιά».

Φρίκη προκαλούν οι περιγραφές της κα. Μπομπολάκη για τον τρόπο με τον οποίο βασανίστηκαν αυτές οι ψυχές:

«Τα σκυλιά γδάρθηκαν, τους έβγαλε τα νύχια και τα κρέμασε σε ένα δέντρο. Είναι φρικιαστικό, δεν υπάρχουν λόγια να περιγράψουν αυτή την πράξη.

Εγώ έστειλα επιστολή στον αρχηγό της αστυνομίας τον κ. Καραμαλάκη, μίλησα με τον αστυνομικό διευθυντή Κρήτης κ. Ρουτζάκη και αύριο έχουμε συνάντηση με τον διευθυντή της Ασφάλειας Χανίων  προκειμένου να θέσουμε τις διαστάσεις του ζητήματος που αφορά όλους τους ανθρώπους.

Παράλληλα έχουν σταλεί πολλά μηνύματα στον πρωθυπουργό για να δώσει το «παρών» λόγω και της καταγωγής του. Η Ελλάδα είναι ένα κρεματόριο κακοποιημένων ζώων και αυτό κάποια στιγμή πρέπει να σταματήσει.

Είναι απολύτως σίγουρο ότι αυτές τις ενέργειες, ακόμα και σε μικρότερη κλίμακα, τις έχει κάνει σε ανθρώπους. Θα κάνει κακό αν δεν βρεθεί».

Δηλώσεις για την υπόθεση έκανε και ο Ιωάννης Νικηφοράκης, Αντιδήμαρχος Αγροτικής Οικονομίας & Ανάπτυξης Δήμου Χανίων, δηλώνοντας πως «αυτές οι ενέργειες οφείλουν να καταδικάζονται από όλους μας και πως προσβάλουν τον πολιτισμό και την παιδεία του τόπου μας».

«Χτες το απόγευμα ενημερωθήκαμε για το συμβάν με τα δυο σκυλιά. Όντας συγκλονισμένοι, οφείλουμε ως Δημοτική Αρχή και κοινωνία να καταδικάσουμε αυτές τις ενέργειες που προσβάλλουν τον πολιτισμό και την παιδεία του τόπου μας.

Η αστυνομία έχει πάρει την υπόθεση στα χέρια της, να ερευνήσει και να εντοπίσει τον ένοχο, ο οποίος στην συνέχεια πρέπει να δικαστεί παραδειγματικά.

Φανταστείτε έναν άνθρωπο που κάνει κάτι τέτοιο σε ένα ζώο, τι μπορεί να κάνει σε ένα άνθρωπο με τον οποίο θα έχει τυχόν διαφορές.

Ευελπιστούμε να εντοπιστεί ο ένοχος».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News