Προβληματισμός για το άνοιγμα των σχολείων στις 7 Σεπτεμβρίου

Κρήτη
Προβληματισμός για το άνοιγμα των σχολείων στις 7 Σεπτεμβρίου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με ποια μέτρα θα γίνει η επιστροφή μαθητών και εκπαιδευτικών στα σχολεία

Ανησυχία σε γονείς και εκπαιδευτικούς έχει προκαλέσει η ανακοίνωση της Υπουργού Παιδείας για άνοιγμα των σχολείων στις 7 Σεπτεμβρίου με καθολική παρουσία μαθητών αλλά και αυξημένα μέτρα ασφαλείας όπως η υποχρεωτική χρήση μάσκας.

Οι εκπαιδευτικοί κάνουν λόγο για έλλειμα στρατηγικής και καθαρά πολιτική απόφαση από την πλευρά της κυβέρνησης, καθώς θεωρούν πρακτικά αδύνατο να εφαρμοστούν τα μέτρα στις σχολικές μονάδες και ιδιαίτερα στους μαθητές του δημοτικού.

Οι εκπαιδευτικοί στην Κρήτη τονίζουν από την πλευρά τους, την ανάγκη κάλυψης των κενών που αυτή τη στιγμή φθάνουν τα 1.100 σε επίπεδο Κρήτης αλλά και την κάλυψη των θέσεων στο προσωπικό καθαριότητας των σχολείων.

Η επιστροφή στα θρανία θα γίνει με υποχρεωτική τη χρήση μάσκας από μαθητές και εκπαιδευτικούς.

Οι μαθητές δεν θα αλληλεπιδρούν με παιδιά από άλλα τμήματα/τάξεις, θα έχουν ξεχωριστά διαλείμματα ενώ προβλέπονται αυστηρά μέτρα υγιεινής με καλό αερισμό, απολυμάνσεις, αντισηπτικά.

Τα πιο πιθανά μέτρα για τα σχολεία από τις 7 Σεπτεμβρίου

 --Υποχρεωτική χρήση μάσκας από μαθητές και εκπαιδευτικούς

--Οι μαθητές δεν θα αλληλοεπιδρούν με παιδιά από άλλα τμήματα/τάξεις

--Θα έχουν ξεχωριστά διαλείμματα

--Αυστηρά μέτρα υγιεινής με καλό αερισμό, απολυμάνσεις, αντισηπτικά

-Εάν κάποιος μαθητής εκδηλώσει ύποπτα συμπτώματα, οι μαθητές της τάξης θα παραμένουν σε κατ’ οίκον περιορισμό μέχρι να βγουν τα αποτελέσματα του τεστ. Σε περίπτωση καταγραφής θετικού κρούσματος, δεν θα κλείνει όλη η μονάδα, αλλά η συγκεκριμένη τάξη με τους μαθητές να μπαίνουν σε καραντίνα για 7 ημέρες θα ακολουθεί αυστηρή ιχνηλάτηση, απολύμανση των χώρων και το σχολείο θα συνεχίσει να λειτουργεί.

--Η χρήση των κοινών τουαλετών στα σχολεία αποτελεί ένα ακόμα σοβαρό ζήτημα με τους λοιμωξιολόγους να τονίζουν την ανάγκη να βρίσκεται μονίμως άτομο στους χώρους για συνεχή απολύμανση.

Σε κάθε περίπτωση η εμπειρία του περασμένου Μαΐου φαίνεται πως θα καθοδηγήσει τις τελικές αποφάσεις που αναμένεται να ληφθούν αύριο οπότε και θα αποσαφηνιστεί με πιο τρόπο θα λειτουργήσουν τα κυλικεία και πως θα γίνεται η σίτιση των παιδιών στα ολοήμερα σχολεία.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

 Φωτογραφία: INTIME

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News