89 τα ενεργά κρούσματα κορωνοϊού στην Κρήτη – 7 ασθενείς νοσηλεύονται

Κρήτη
89 τα ενεργά κρούσματα κορωνοϊού στην Κρήτη – 7 ασθενείς νοσηλεύονται

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

138 τα επίσημα κρούσματα συνολικά στην Κρήτη

Αυξήθηκαν τα κρούσματα στο νησί της Κρήτης σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα της κυβέρνησης, καθώς ο χάρτης γεωγραφικής κατανομής προσδιορίζει τα κρούσματα της Κρήτης στα 138.

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με πληροφορίες αυξήθηκαν σε σχέση με τα χθεσινά δεδομένα, στα 89 τα ενεργά κρούσματα σε όλη την Περιφέρεια της Κρήτης και συγκεκριμένα 39 σε Ηράκλειο και Χανιά, 6 στο Ρέθυμνο και 5 στο Λασίθι.

Επτά νοσηλείες σε νοσοκομεία της Κρήτης - Στοιχεία μέχρι και το απόγευμα της Τρίτης 18 Αυγούστου

Την ίδια στιγμή, υπάρχει μείωση στα άτομα που νοσηλεύονται σε κλινικές Covid στα νοσοκομεία της Κρήτης, καθώς αυτή την ώρα νοσηλεύονται 7 ασθενείς.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ηρακλείου δεν υπάρχει καμία αλλαγή, καθώς εξακολουθούν να νοσηλεύονται 4 άτομα. Η κατάσταση της υγείας των νοσηλευόμενων εξελίσσεται θετικά και δεν χρειάζεται σε καμία περίπτωση, με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, να εισαχθεί κανείς σε ΜΕΘ.

Από το Βενιζέλειο Νοσοκομείο έρχονται ενθαρρυντικά νέα, καθώς 2 από τους 3 που νοσηλεύονταν μέχρι χτες, έλαβαν εξιτήριο σήμερα.

Συγκεκριμένα, στην κλινική Covid του νοσοκομείου εξακολουθεί να νοσηλεύεται μόνο μια 52χρονη γυναίκα, ενώ οι άνδρες 89 και 79 ετών που νοσηλεύονταν μέχρι χτες, πήραν εξιτήριο.

Μείωση νοσηλειών εντοπίζεται και στο νοσοκομείο των Χανίων, καθώς μέχρι χθες νοσηλεύονταν δύο άτομα στην κλινική Covid. Συγκεκριμένα, ένας 25χρονος άνδρας έλαβε εξιτήριο από την κλινική, στην οποία παραμένει νοσηλευόμενος ένας 92χρονος.

Τέλος, μια ασθενής νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο Ρεθύμνου και συγκεκριμένα η 53χρονη γυναίκα η οποία σύμφωνα με πληροφορίες είναι σε καλή κατάσταση.

Σημειώνεται ότι από την διαδικασία της ιχνηλάτησης των επαφών της 53χρονης, θετικός στον κορωνοιό βρέθηκε και ο σύζυγός της, ο οποίος είναι καλά και παραμένει σε κατ' οίκον περιορισμό. Εξάλλου, σε καραντίνα στο σπίτι του παραμένει και ο 25χρονος γιος του ζευγαριού, ο οποίος είναι επίσης καλά.

Σε ότι αφορά στον 81χρονο Ρεθυμνιώτη, που χθες νοσηλεύτηκε για λίγες ώρες στην κλινική covid του νοσοκομείου, καθώς το αρχικό τεστ στο οποίο υπεβλήθη έδειξε ότι ήταν οριακά αρνητικός, σήμερα εξακολουθεί να παραμένει απομονωμένος στην χειρουργική κλινική του ιδρύματος. 

Ο εν λόγω ηλικιωμένος είχε εισαχθεί στο νοσοκομείο Ρεθύμνου για να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση, ενώ όταν ανέφερε στους γιατρούς ότι μετά το εξιτήριο που θα λάβει προτίθεται να διαμένει πλέον σε οίκο ευγηρίας, άμεσα του έγινε τεστ για τον κορωνοιό. 

Πάντως, το δεύτερο επαναληπτικό τεστ έδειξε ότι ήταν αρνητικός στον ιό, με αποτέλεσμα από την κλινική covid να μεταφερθεί για νοσηλεία στην χειρουργική κλινική, ενώ τα επόμενα 24ωρα θα υποβληθεί και σε τρίτο τεστ επαναληπτικό τεστ.

Στο Νομό Λασιθίου δεν υπάρχουν νοσηλευόμενοι σε κλινικές Covid.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News