Κορωνοϊός: 80 τα ενεργά κρούσματα στην Κρήτη αυτή τη στιγμή

Κρήτη
Κορωνοϊός: 80 τα ενεργά κρούσματα στην Κρήτη αυτή τη στιγμή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δεν θα εισαχθεί στην εντατική η 42χρονη αλλοδαπή που νοσηλεύεται στην κλινική covid 19

Με την Κρήτη να μετρά συνολικά 129 επιβεβαιωμένα κρούσματα από την έναρξη της πανδημίας του κορωνοϊού μέχρι και σήμερα, 80  είναι αυτή τη στιγμή τα ενεργά κρούσματα στο νησί μας.

Σύμφωνα με ενημέρωση από το Γραφείο Τύπου της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, από τα 80 ενεργά κρούσματα, 38 είναι στα Χανιά, 34 στο Ηράκλειο και από 4 σε Λασίθι και Ρέθυμνο αντίστοιχα, με το μεγαλύτερο ποσοστό των κρουσμάτων να παραμένει στα ξενοδοχεία καραντίνας ή σε κατ’ οίκον απομόνωση.

Νοσηλείες σε νοσοκομεία της Κρήτης

Στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ηρακλείου νοσηλεύονται σήμερα Δευτέρα, στην κλινική covid -19 , τέσσερα άτομα και ένα ακόμη για το οποίο αναμένονται τα αποτελέσματα εργαστηριακού ελέγχου. Αναφορικά με την 42χρονη αλλοδαπή, παρά την πληροφορία για εισαγωγή στην εντατική μονάδα του νοσοκομείου, τελικά και σύμφωνα με τον υποδιοικητή του νοσοκομείου κ. Κτενιαδάκη, η κατάσταση της υγείας της εξελίσσεται θετικά και δεν θα χρειαστεί με τα μέχρι στιγμής δεδομένα να εισαχθεί στη ΜΕΘ.

Στο νοσοκομείο των Χανίων νοσηλεύονται δύο άτομα στην κλινική covid 19 ενώ δύο ασθενείς νοσηλεύονται στο νοσοκομείο του Ρεθύμνου

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο, νοσηλεύονται αυτή την ώρα στην μονάδα Covid τρία άτομα, ένας άνδρας 89 ετών, ένας άνδρας 79 ετών και μια γυναίκα 52 ετών.

Σήμερα πρόκειται να παρθούν νέα δείγματα και εφόσον τα αποτελέσματα είναι τα επιθυμητά, ίσως εξέλθουν από την κλινική και μέσα στην ημέρα.

Το μήνυμα από το 112

Υπενθυμίζεται ότι το μεσημέρι της Δευτέρας εστάλη νέο μήνυμα ειδοποίησης στα κινητά τηλέφωνα από την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας εφιστώντας κυρίως την προσοχή σε όλους όσοι επιστρέφουν από διακοπές προτρέποντας τους μάλιστα να μην έρχονται σε επαφή με ευπαθείς ομάδες

«Κατά την επιστροφή σας από τις διακοπές δείξτε ιδιαίτερη προσοχή. Ο κίνδυνος διασποράς COVID -19 είναι αυξημένος. Μην έρχεστε σε επαφή με ευάλωτες ομάδες και ακολουθείτε τα μέτρα προστασίας” είναι το μήνυμα, που μεταδίδεται και στα αγγλικά.

Μιλώντας στο neakriti.gr, για το μήνυμα μέσω του Ευρωπαϊκού Αριθμού Έκτακτης Ανάγκης 112, ο κ. Σπύρος Γεωργίου, εκπρόσωπος τύπου της Γ. Γ Πολιτικής Προστασίας,  ανέφερε χαρακτηριστικά ότι: «λόγω του ότι ο κίνδυνος διασποράς του ιού είναι αυξημένος, λαμβάνουμε αποφάσεις και παίρνουμε μέτρα για να ευαισθητοποιήσουμε τον κόσμο.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News