Διαφορετικός ο εφετινός Δεκαπενταύγουστός χωρίς λιτανείες

Κρήτη
Διαφορετικός ο εφετινός Δεκαπενταύγουστός χωρίς λιτανείες

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μήνυμα στους πιστούς από τον Μητροπολίτη Ρεθύμνου και Αυλοποτάμου

Αυτές οι εικόνες αποτελούν πλέον μακρινό παρελθόν λόγω των έκτακτων μέτρων που ανακοινώθηκαν για τον περιορισμό της πανδημίας του νέου κορωνοϊού. 

Αυτές οι εντυπωσιακές εικόνες - μέχρι και πέρυσι - αφορούσαν τη καθιερωμένη λιτανευτική πομπή της θαυματουργής εικόνες Παναγίας Χαρακιανής, με χιλιάδες πιστούς να διασχίζουν μια διαδρομή 4 χιλιομέτρων κατά μήκος του ΒΟΑΚ, συνοδεύοντας την εικόνα της Παναγίας από την Ιερά Μονή Τιμίου Προδρόμου Ατάλης – Μπαλή στο Ιερό Προσκύνημα της Παναγίας Χαρακιανής Μυλοποτάμου. 

Φέτος, λόγω της Πανδημίας του Κορωνοϊού και στο πλαίσιο των νέων μέτρων δεν θα πραγματοποιηθεί φέτος η καθιερωμένη λιτάνευση της εικόνας της Παναγίας. 

Ο Μητροπολίτης Ρεθύμνου και Αυλοποτάμου Ευγένιος θα βρίσκεται στην Εκκλησία της Παναγίας της Χαρακιανής, η οποία αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα προσκυνήματα της Κρήτης. 

Σημειώνεται πάντως ότι η εικόνα της Παναγίας βρίσκεται καθημερινά στο προσκύνημα της στον Χάρακα ενώ την ίδια ώρα η Αστυνομία έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για τον Εσπερινό. 

«Θα πράξουμε ότι επιβάλλεται», τόνισε από τη πλευρά του ο Μητροπολίτης Αρκαλοχωρίου Καστελίου και Βιάννου Ανδρέας, στέλνοντας το δικό του μήνυμα στους πιστούς.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News