Σε αστυνομικό «κλοιό» οι δρόμοι της Κρήτης το Δεκαπενταύγουστο

Κρήτη
Σε αστυνομικό «κλοιό» οι δρόμοι της Κρήτης το Δεκαπενταύγουστο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Έκκληση στους οδηγούς να τηρούν τον Κ.Ο.Κ.

Στους δρόμους της Κρήτης βρίσκεται από χτες κιόλας μέχρι και την Κυριακή σύσσωμο το προσωπικό των Τμημάτων Τροχαίας του νησιού, διενεργώντας συστηματικούς ελέγχους ενόψει της εξόδου των εκδρομέων για τον Δεκαπενταύγουστο.  

Οι αστυνομικοί και από τις τέσσερις Διευθύνσεις της Κρήτης, με την βοήθεια του υλικοτεχνικού εξοπλισμού που διαθέτει η ΕΛ.ΑΣ. θα καταβάλλουν προσπάθειες ώστε και αυτή η έξοδος των εκδρομέων να κυλήσει ομαλά και να είναι αναίμακτη.

Μασκοφόροι άνδρες των τμημάτων Τροχαίας και από τους τέσσερεις νομούς της Κρήτης θα βρίσκονται από σήμερα κιόλας σε όλο το εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο του νησιού, καθώς και στους κεντρικούς δρόμους των μεγαλουπόλεων, στο πλαίσιο των αυξημένων μέτρων Τροχαίας που εφαρμόζονται ενόψει της εξόδου του Δεκαπενταύγουστου.  

Το πρωί της Πέμπτης στο εθνικό δίκτυο Ηρακλείου – Μοιρών, άνδρες του τμήματος Τροχαίας Ηρακλείου, έκαναν συστάσεις στους οδηγούς δίδοντας τους πέρα από το ενημερωτικό φυλλάδιο της υπηρεσίας και ένα αλκοτέστ μιας χρήσης, με την προτροπή να είναι εξαιρετικά προσεκτικοί κατά την οδήγηση τηρώντας ευλαβικά τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας που σώζει κυριολεκτικά ζωές.  

Το σαββατοκύριακο του Δεκαπενταύγουστου ειδικότερα περιπολικά και συμβατικά οχήματα της Τροχαίας θα "οργώνουν" τους δρόμους της Κρήτης (από το ένα άκρο της έως και το άλλο), στην μάχη που δίνουν οι αστυνομικές αρχές για μια αναίμακτη έξοδο των χιλιάδων ντόπιων και επισκεπτών που προγραμματίζουν να εκδράμουν, λόγω των ημερών.  

Η ΕΛ.ΑΣ. στην Κρήτη απευθύνει έκκληση στους οδηγούς να φορούν τις ζώνες ασφαλείας και τα προστατευτικά κράνη, να μην αναπτύσσουν μεγάλες ταχύτητες, που μπορεί να αποβούν μοιραίες για τη ζωή τους, όπως επίσης να μην επιχειρούν αντικανονικές προσπεράσεις και το κυριότερο να μην καταναλώσουν αλκοόλ εάν πρόκειται να πιάσουν τιμόνι στα χέρια τους.  

Στο στόχαστρο των αστυνομικών βρίσκεται και η υποχρεωτική χρήση της προστατευτικής μάσκας από τους οδηγούς και τους επιβάτες των δημοσίας χρήσεως οχημάτων.  

Με άλλα λόγια ο στόχος που έχει τεθεί είναι η μείωση των τροχαίων στο νησί και δη των νεκρών στην άσφαλτο. 

(Φωτογραφία αρχείου)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News