Κρήτη

«Δίχτυ» αλληλεγγύης για τους εργαζόμενους

Τρόπους προστασίας όσων έχουν πληγεί από την πανδημία αναζητούν Εργατικά Κέντρα και ΠΕΔ Κρήτης

Η ισχύς εν τη ενώσει από τον αυτοδιοικητικό και εργατοσυνδικαλιστικό κόσμο της Κρήτης, προκειμένου να δρομολογηθούν από κοινού πρωτοβουλίες και να υψωθεί ένα “δίχτυ” αλληλεγγύης προς τους εργαζόμενους που έχουν πληγεί εργασιακά ή οικονομικά λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού και προς γενικότερα τους οικονομικά ασθενείς συμπολίτες μας...

Αυτό είναι το στίγμα που δόθηκε κατά τη  συνάντηση που είχε ο πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κρήτης Γιάννης Κουράκης με τους προέδρους των τεσσάρων Εργατικών Κέντρων του νησιού. Στη διάρκεια της συνάντησης μπήκαν στο “μικροσκόπιο” οι πολύπλευρες αρνητικές επιπτώσεις της πανδημίας στις τάξεις των εργαζομένων και ιδιαίτερα στους κόλπους των εργαζομένων στον τουριστικό και επισιτιστικό τομέα. Εκεί, όπως περιέγραψαν οι πρόεδροι των τεσσάρων Εργατικών Κέντρων, καταγράφεται ο μεγαλύτερος αρνητικός αντίκτυπος, με την ΠΕΔ, όπως δεσμεύτηκε ο κ. Κουράκης, να ετοιμάζεται να λάβει ακόμα περισσότερες πρωτοβουλίες και μέτρα, αλλά την ίδια ώρα και να εντείνει τις πιέσεις για τη λήψη επιπρόσθετων μέτρων ανακούφισης από πλευράς κεντρικού κράτους.

Αναλυτικότερα, συνάντηση με τους προέδρους των Εργατικών Κέντρων Χανίων κ. Μανωλικάκη, Ρεθύμνου κ. Λιολάκη, Ηρακλείου κ. Βοργιά και Λασιθίου κ. Πεπόνη πραγματοποίησε στα γραφεία της ΠΕΔ, στο Ηράκλειο, ο πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κρήτης κ. Γιάννης Κουράκης.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία των προέδρων των Εργατικών Κέντρων της Κρήτης και κατά τη διάρκειά της τέθηκαν προς συζήτηση οι συνέπειες που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι στο νησί μας, και ιδιαίτερα στον κλάδο του τουρισμού, του επισιτισμού και των συναφών επαγγελμάτων, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Οι πρόεδροι των τεσσάρων Εργατικών Κέντρων της Κρήτης περιέγραψαν στον κ. Κουράκη την κατάσταση που επικρατεί στις τάξεις των εργαζομένων στους συγκεκριμένους τομείς, με το ζήτημα να εστιάζεται κυρίως στους εποχικά εργαζόμενους, όπου μεγάλο ποσοστό έχει μείνει εκτός αγοράς εργασίας, ενώ παράλληλα ζήτησαν τη στήριξη της ΠΕΔ Κρήτης και της Αυτοδιοίκησης του νησιού μας στη λήψη μέτρων ανακούφισης και ελάφρυνσης των συμπολιτών μας που πλήττονται από την κρίση κατά την περίοδο που διανύουμε.

Αμέριστη συμπαράσταση - Στήριξη από την Τοπική Αυτοδιοίκηση

Ο Γιάννης Κουράκης τόνισε με τη σειρά του την αμέριστη συμπαράσταση τόσο του ιδίου όσο και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης της Κρήτης στους εργαζόμενους αλλά και τους ανέργους που βιώνουν τα αποτελέσματα της πανδημίας, και δήλωσε ότι πρέπει να υπάρξει συστράτευση όλων για τη στήριξη των ανθρώπων αυτών και ιδιαίτερα όσων ανήκουν σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες και την περίοδο αυτή έχουν ανάγκη από ένα αυξημένο δίχτυ αλληλεγγύης.

Ο πρόεδρος της ΠΕΔ Κρήτης ανέφερε επίσης ότι ήδη η Αυτοδιοίκηση έχει σταθεί και θα συνεχίσει να στέκεται έμπρακτα δίπλα στους πολίτες, λαμβάνοντας συγκεκριμένα μέτρα ανακούφισης κοινωνικών και επαγγελματικών ομάδων - μέσα στα πλαίσια των δυνατοτήτων που υπάρχουν - ενώ δεσμεύτηκε να μεταφέρει τα αιτήματα και τις θέσεις των προέδρων των Εργατικών Κέντρων του νησιού μας τόσο στην κυβέρνηση όσο και στο σύνολο των εκπροσώπων της Αυτοδιοίκησης της Κρήτης.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια