Καιρός: Το τρίτο & ισχυρότερο κύμα της «Θάλειας» φέρνει έντονα φαινόμενα - Πώς θα επηρεαστεί η Κρήτη

Κρήτη
Καιρός: Το τρίτο & ισχυρότερο κύμα της «Θάλειας» φέρνει έντονα φαινόμενα - Πώς θα επηρεαστεί η Κρήτη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συνεχίζεται η κακοκαιρία στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, με τη «Θάλεια» να έχει προκαλέσει μεγάλες ζημιές σε γεωργία και κτηνοτροφία κυρίως σε περιοχές της Θεσσαλονίκης

Το τρίτο και τελευταίο ισχυρότερο κύμα της «Θάλειας» βρίσκεται σε εξέλιξη στη χώρα μας, το οποίο πλήττει με ισχυρές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, αρκετές περιοχές, από το μεσημέρι του Σαββάτου, ενώ θα διαρκέσει σύμφωνα με τους μετεωρολόγους, μέχρι και το μεσημέρι της Κυριακής.

Ειδικότερα, για αύριο Κυριακή και σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, στην ανατολική Στερεά, την Εύβοια, και τις Σποράδες προβλέπονται βροχές και καταιγίδες, οι οποίες μέχρι το μεσημέρι θα είναι κατά τόπους ισχυρές και θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις.

Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός προβλέπεται άστατος, με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Από το απόγευμα τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.

Στην Κρήτη όπως φαίνεται από τις προβλέψεις θα επικρατήσουν νεφώσεις παροδικά αυξημένες όπου και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, με τους ανέμους να πνέουν βόρειοι στο Αιγαίο έως και 7 Μποφόρ και το θερμόμετρο να μην ξεπερνά τους 30 βαθμούς Κελσίου.

Αναλυτικά, η πρόγνωση για όλη τη χώρα:

Μακεδονία - Θράκη

Καιρός: Στη δυτική Μακεδονία νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες οι οποίες τις πρώτες πρωινές ώρες είναι πιθανό να είναι κατά τόπους ισχυρές. Βαθμιαία τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Στις υπόλοιπες περιοχές, λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες οπότε θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά.

Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 18 έως 32 βαθμούς και στη δυτική Μακεδονία 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά όπου είναι πιθανό κατά τόπους, να είναι ισχυρές.

Από αργά το απόγευμα τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.

Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 19 έως 32 βαθμούς Κελσίου. Στην Ηπειρο 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα τις πρωινές ώρες θα είναι κατά διαστήματα ισχυρά κυρίως στην ανατολική Στερεά, την Εύβοια και τις Σποράδες. Σταδιακή εξασθενήση αναμένεται από το μεσημέρι και από τα βόρεια.

Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στα ανατολικά από το μεσημέρι τοπικά 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 17 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

Κρήτη - Κυκλάδες

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στις δυτικές Κυκλάδες και την Κρήτη. Από το απόγευμα τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.

Άνεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ και από το βράδυ βόρειοι με την ίδια ένταση.

Θερμοκρασία: Από 21 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγίου, Δωδεκάνησα

Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και κυρίως στα βόρεια μεμονωμένες καταιγίδες. Από το απόγευμα τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.

Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στα βόρεια τοπικά 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 22 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

Άστατος καιρός κατά περιόδους νεφελώδης με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, οι οποίες τις πρωινές ώρες θα είναι κατά τόπους ισχυρές. Από το απόγευμα τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.

Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και από το απόγευμα στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 21 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με τοπικούς όμβρους ή μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα γύρω ορεινά.

Άνεμοι: Βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ και στο Θερμαϊκό τοπικά 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 19 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Η πρόγνωση για την Κρήτη και όλη την Ελλάδα ΕΔΩ

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News