Κρήτη

Ο ΟΑΚ θα επιβλέπει το έργο οδικής ασφάλειας στον ΒΟΑΚ

Με απόφαση του Κώστα Καραμανλή

Ο Οργανισμός Ανάπτυξης Κρήτης αναλαμβάνει ως προϊστάμενη-επιβλέπουσα Αρχή το έργο οδικής ασφάλειας στον ΒΟΑΚ, όπως αποφάσισε το υπουργείο Υποδομών-Μεταφορών, προκαλώντας έκδηλη ικανοποίηση στις τάξεις της ηγεσίας του ΟΑΚ Α.Ε.

«Μια σπουδαία “αρχή” για τον Οργανισμό Ανάπτυξης Κρήτης αποτελεί η απόφαση του υπουργού Υποδομών, κ. Κώστα Καραμανλή, που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ, με την οποία ο ΟΑΚ - όπως είχε αιτηθεί από την αρχή ανάληψης των καθηκόντων της η νέα διοίκησή του - ορίζεται ως προϊσταμένη επιβλέπουσα Αρχή για τα έργα Οδικής Ασφάλειας στον Βόρειο Οδικό Άξονα Κρήτης.

Πρόκειται για μια συλλογική προσπάθεια που έτυχε άμεσης ανταπόκρισης από την πλευρά της ηγεσίας του αρμόδιου υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, με προσωπικό ενδιαφέρον που επέδειξαν από την αρχή της υποβολής του αιτήματος τόσο ο υφυπουργός κ. Γιάννης Κεφαλογιάννης, όσο και ο γενικός γραμματέας του υπουργείου, κ. Γιώργος Καραγιάννης», αναφέρει χαρακτηριστικά σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΑΚ Α.Ε. Άρης Παπαδογιάννης.

Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, «για την εξέλιξη αυτή υπήρξε καταλυτική η συνεισφορά της βουλευτού Χανίων κ. Ντόρας Μπακογιάννη, ενώ ουσιαστικές ήταν ακόμη και οι πρωτοβουλίες του συνόλου του πολιτικού προσωπικού, που εργάστηκε συλλογικά, για να προκύψει αυτό το αποτέλεσμα το οποίο ενισχύει τον ρόλο του ΟΑΚ και αποτελεί ένα ακόμη αποφασιστικό βήμα για την επιστροφή της “κανονικότητας” στον Οργανισμό».

Τεράστιο ζήτημα

«Πρόκειται για μια ουσιαστική εξέλιξη, που επιβεβαιώνει το πολύ μεγάλο ενδιαφέρον που δείχνει ο ίδιος ο πρωθυπουργός, κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, για να γίνει ο Οργανισμός Ανάπτυξης Κρήτης το μεγάλο αναπτυξιακό εργαλείο ολόκληρου του νησιού. Η οδική ασφάλεια αποτελεί ένα τεράστιο ζήτημα με πολλαπλές προεκτάσεις, το οποίο οφείλουμε να αντιμετωπίσουμε συντεταγμένα και χωρίς σκοπιμότητες. Ο ΟΑΚ, ως προϊσταμένη και επιβλέπουσα Αρχή πλέον, έχει τη δυνατότητα να διαδραματίσει καταλυτικό ρόλο στην υλοποίηση των πιο σημαντικών οδικών έργων, από τη μια μέχρι την άλλη άκρη του ΒΟΑΚ», δήλωσε μεταξύ άλλων ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΑΚ κ. Άρης Παπαδογιάννης.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια