Κρήτη

ΠΕΔ Κρήτης : Συνάντηση με τους Προέδρους των Εργατικών Κέντρων της Κρήτης

Τέθηκαν προς συζήτηση οι συνέπειες που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι στο νησί μας και ιδιαίτερα στον κλάδο του τουρισμού και του επισιτισμού

Συνάντηση με τους Προέδρους των Εργατικών Κέντρων Χανίων κ. Μανωλικάκη, Ρεθύμνου κ. Λιολάκη, Ηρακλείου κ. Βοριά και Λασιθίου κ. Πεπόνη πραγματοποίησε σήμερα  στα γραφεία της ΠΕΔ στο Ηράκλειο ο Πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κρήτης κ. Γ. Κουράκης.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία των Προέδρων των Εργατικών Κέντρων της Κρήτης και κατά τη διάρκεια της τέθηκαν προς συζήτηση οι συνέπειες που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι στο νησί μας και ιδιαίτερα στον κλάδο του τουρισμού, του επισιτισμού και των συναφών επαγγελμάτων,  λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Οι Πρόεδροι των τεσσάρων Εργατικών Κέντρων της Κρήτης περιέγραψαν στον κ. Κουράκη την κατάσταση που επικρατεί στις τάξεις των εργαζομένων στους συγκεκριμένους τομείς, με το ζήτημα να εστιάζεται κυρίως στους εποχικά εργαζόμενους, όπου μεγάλο ποσοστό έχει μείνει εκτός αγοράς εργασίας, ενώ παράλληλα ζήτησαν την στήριξη της ΠΕΔ Κρήτης και της αυτοδιοίκησης του νησιού μας στη λήψη μέτρων ανακούφισης και ελάφρυνσης των συμπολιτών μας που πλήττονται από την κρίση κατά την περίοδο που διανύουμε.

Στήριξη από την Τοπική Αυτοδιοίκηση

Ο Γιάννης Κουράκης τόνισε με τη σειρά του την αμέριστη συμπαράσταση τόσο του ιδίου όσο και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης της Κρήτης στους εργαζόμενους αλλά και τους ανέργους που βιώνουν τα αποτελέσματα της πανδημίας και δήλωσε ότι πρέπει να υπάρξει συστράτευση όλων για τη στήριξη των ανθρώπων αυτών και ιδιαίτερα όσων ανήκουν σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες και την περίοδο αυτή έχουν ανάγκη από ένα αυξημένο δίχτυ αλληλεγγύης.

Ο Πρόεδρος της ΠΕΔ Κρήτης ανέφερε επίσης ότι ήδη η Αυτοδιοίκηση έχει σταθεί και θα συνεχίσει να στέκεται έμπρακτα δίπλα στους πολίτες, λαμβάνοντας συγκεκριμένα μέτρα ανακούφισης κοινωνικών και επαγγελματικών ομάδων- μέσα στα πλαίσια των δυνατοτήτων που υπάρχουν- ενώ δεσμεύτηκε να μεταφέρει τα αιτήματα και τις θέσεις  των Προέδρων των Εργατικών Κέντρων του νησιού μας τόσο στην Κυβέρνηση όσο και στο σύνολο των εκπροσώπων της Αυτοδιοίκησης της Κρήτης.

Ανακοίνωση από το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου:

Συνάντηση πραγματοποιήθηκε με τον Πρόεδρο της ΠΕΔ κ. Κουράκη Γιάννη και τους Προέδρους των Εργατικών Κέντρων Κρήτης με πρωτοβουλία τους, που σκοπό είχε την διοχέτευση των προβληματισμών που απασχολούν τους εποχιακά εργαζόμενους- ανέργους και συνταξιούχους, αλλά και γενικά τα νοικοκυριά που βρίσκονται σε τραγική κατάσταση λόγω της οικονομικής κρίσης που διανύουμε.

Τα Εργατικά Κέντρα Κρήτης, έθεσαν τις δύο πτυχές, η οποίες αναδείχτηκαν και από την διημερίδα της Ρόδου σύμφωνα με τις οποίες, α) θα πρέπει να στηριχθούν όλοι οι εργαζόμενοι - άνεργοι που δεν έχουν ενταχθεί μέσα στο πλαίσιο στήριξης και β) η επόμενη μέρα, ο δύσκολος χειμώνας που έρχεται, με μέτρα στήριξης των νοικοκυριών, όπως η επιδότηση ανεργίας χωρίς όρους και προϋποθέσεις και μέχρι να ξανά πιάσουν δουλειά όλων των ανέργων για τον επόμενο χειμώνα, αλλά να στηριχθούν και από την Τοπική Αυτοδιοίκηση με μειώσεις στους λογαριασμούς ύδρευσης – αποχέτευσης και των Δημοτικών τελών, καθώς και την ενίσχυση των κοινωνικών δομών των Δήμων όπως (Βοήθεια στο Σπίτι, ΚΔΑΠ, Παιδικούς και βρεφικούς σταθμούς, κοινωνικά παντοπωλεία κτλ), στηρίζοντας τους πληγέντες εργαζόμενους.

Ο Πρόεδρος της ΠΕΔ, συμφώνησε για την δύσκολη κατάσταση που βρίσκονται τα νοικοκυριά του νησιού μας, ενώ μας διαβεβαίωσε ότι θα κάνει μία σειρά παρεμβάσεων προς αυτή την κατεύθυνση, τόσο προς τους Δήμους του νησιού μας, όσο και προς την κεντρική εξουσία και σε συνεννόηση με τα Συνδικάτα, προς το Διεθνές Γραφείο Εργασίας και την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Το Εργατικά Κέντρα Κρήτης και Ρόδου, συνεχίζουν τις προσπάθειες οι οποίες φτάνουν μέχρι τον Πρωθυπουργό, με τον οποίο αντιπροσωπία αυτών με επικεφαλή τον Πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Ρόδου Εγγλέζο Παναγιώτη, θα συναντηθεί μαζί του αύριο 7/8/2020, για να του εκτεθούν τα αποτελέσματα της διημερίδας που πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σαββατοκύριακο στην Ρόδο μεταξύ των Εργατικών Κέντρων Κρήτης και Ρόδου.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια