Καιρός: 40αρια σήμερα στην Κρήτη – Βροχές και καταιγίδες στην χώρα

Κρήτη
Καιρός: 40αρια σήμερα στην Κρήτη – Βροχές και καταιγίδες στην χώρα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Τρελάθηκε» ο καιρός - Τοπικές ισχυρές καταιγίδες και την Κυριακή

Τους 40 βαθμούς «άγγιξε» σήμερα ο υδράργυρος σε περιοχές της Κρήτης, με τον κόσμο να αναζητά ανάσες δροσιάς στις κοντινές παραλίες.

Οι 8 υψηλότερες τιμές θερμοκρασίας που κατέγραψαν οι σταθμοί του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr στο νησί δίνονται στον πίνακα που ακολουθεί:

Σύμφωνα με το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών / meteo.gr, το Σάββατο 01/08 εκτός των θερμοκρασιών που διατηρήθηκαν σε πολύ υψηλά επίπεδα σε όλη την χώρα, το νέο χαρακτηριστικό του καιρού θα είναι οι τοπικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα εκδηλωθούν στα ηπειρωτικά, με εντονότερα φαινόμενα στη Θεσσαλία, στη Μακεδονία και στην Ήπειρο.

Αύριο Κυριακή 02/08, αναμένονται τοπικές βροχές σε περιοχές της Θεσσαλίας και της Στερεάς, ενώ τις θερμές ώρες της ημέρας τοπικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα ηπειρωτικά. Τα εντονότερα φαινόμενα θα εντοπίζονται στην Ήπειρο, στη Θεσσαλία, στη Στερεά και κυρίως στην Κεντρική και Βόρεια Πελοπόννησο.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα νησιά του Αιγαίου από 20 έως 34 βαθμούς και τοπικά στην Κρήτη οι μέγιστες θα φτάσουν τους 37 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις με εντάσεις έως 6 μποφόρ και τοπικά στα νότια πελάγη 7 μποφόρ κατά περιόδους.

(Φωτογραφία Αρχείου)

Για να δείτε αναλυτική πρόβλεψη καιρού πατήστε (ΕΔΩ)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News