Ο «Γολγοθάς» των γονέων με παιδιά ΑμεΑ

Κρήτη
Ο «Γολγοθάς» των γονέων με παιδιά ΑμεΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δύσκολη η εργασιακή τους ένταξη – Οι προσπάθειες που γίνονται στο Ρέθυμνο

Τον «Γολγοθά» που ανεβαίνουν χιλιάδες γονείς στην Ελλάδα που έχουν παιδιά τα οποία αντιμετωπίζουν κάποια μορφή αναπηρίας, ειδικότερα κατά την ενήλικη ζωή τους, περιγράφει στην «ΚΡΗΤΗ ΤV» μία μητέρα από το Ρέθυμνο. 

Η Ειρήνη Κλάδου, που εδώ και είκοσι χρόνια ανεβαίνει τον δικό της «Γολγοθά», συγκλονίζει μιλώντας για το πώς τα «περίεργα βλέμματα» των περαστικών, μετατράπηκαν σε βλέμματα με χαμόγελο και αγάπη, ενώ με την ιδιότητά της ως πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Αυτισμό Ρεθύμνου, μιλά και για τις προσπάθειες που καταβάλλονται ώστε τα άτομα με αναπηρία να εντάσσονται ισότιμα στην αγορά εργασίας.

Η Ειρήνη Κλάδου είναι μία από τις δεκάδες μητέρες στο Ρέθυμνο και μία από τις χιλιάδες πανελλαδικά, που το παιδί της αντιμετωπίζει μια μορφή αναπηρίας. Τα περίεργα βλέμματα των περαστικών στον δρόμο, αλλά και η λύπηση στα μάτια τους, την οδήγησαν -όπως εξομολογείται στον φακό της «ΚΡΗΤΗ TV»- να δραστηριοποιηθεί στο σύλλογο Γονέων Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Αυτισμό Ρεθύμνου.

Σήμερα η Ειρήνη από την θέση της προέδρου του συλλόγου μοιράζεται μέσω της «ΚΡΗΤΗ TV» τις αγωνίες της για το εργασιακό μέλλον των παιδιών με αναπηρία στην Ελλάδα του σήμερα. Σε μία χώρα, που η εργασιακή ένταξη, δυστυχώς, δεν είναι ισότιμη για όλους τους πολίτες.

Ο σύλλογος μέσα από την πλούσια δράση του ευαισθητοποιεί ολοένα και  περισσότερο την κοινωνία του Ρεθύμνου για να δέχεται τις νέες προκλήσεις, αγκαλιάζοντας και εργασιακά αυτά τα παιδιά. Τελευταία μάλιστα -μέσω του προγράμματος «εργασία για όλους»- 2 κορίτσια και 7 αγόρια του συλλόγου, ηλικίας 18 έως 24 ετών έλαβαν πιστοποιήσεις επαγγελματικής κατάρτισης και πλέον μπορούν να εργαστούν ως βοηθοί μαγείρων και τραπεζοκόμων.

Ο επόμενος στόχος του συλλόγου είναι η δημιουργία μιας Κοινωνικής Συνεταιριστικής Επιχείρησης, ώστε τα ενήλικα άτομα με αναπηρία να μπορέσουν μέσα από εργαστήρια της να εξοικειωθούν με την εργασία.

Ο Σύλλογος Γονέων Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Αυτισμό Ρεθύμνου, ιδρύθηκε το 2007 και μέχρι σήμερα αριθμεί περίπου 130 μέλη.

(Κεντρική φωτογραφία Αρχείου)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News