Κρήτη

'Έπεσαν πρόστιμα σε σούπερ μάρκετ στην Κρήτη για μη χρήση μάσκας

Κορωνοϊός: Σαρωτικοί οι έλεγχοι από την αστυνομία- Επιβλήθηκαν πρόστιμα

Τηρώντας πιστά το «γράμμα του νόμου» και σύμφωνα πάντα και με την τελευταία υπουργική απόφαση, μετά από εισήγηση των ειδικών για την υποχρεωτική χρήση μάσκας για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού,η αστυνομία έχει εντείνει τους ελέγχους της όπου κρίνει απαραίτητο, επιβάλλοντας την ίδια ώρα τσουχτερά πρόστιμα στους παραβάτες.

Ρέθυμνο

Αναλυτικότερα και όπως έγινε γνωστό, στο Ρέθυμνο, το τελευταίο 24ώρο διεξήχθησαν  έλεγχοι σε περισσότερες από 10 επιχειρήσεις για την υποχρεωτική χρήση μάσκας. Επιβλήθηκαν πρόστιμα σε 7 άτομα εκ των οποίων 5 ήταν πελάτες σε σούπερ μαρκετ οι οποίοι μάλιστα και εξέφρασαν την δυσαρέσκειά τους  για τα περιστατικά.

Υπενθυμίζεται ότι με το άνοιγμα της εστίασης είχαν επιβληθεί πρόστιμα και δύο λουκέτα σε καταστήματα  υγειονομικού ενδιαφέροντος επί της παραλιακής του Ρεθύμνου ενώ πρόστιμα επιβλήθηκαν και σε δύο πολίτες – λόγω συγχωρισμού- μην τηρώντας τις απαραίτητες αποστάσεις.

Χανιά

Στα Χανιά έγιναν έλεγχοι σε αρκετές επιχειρήσεις το τελευταίο 24ώρο και συνολικά επιβλήθηκαν 9 πρόστιμα.

Αποτέλεσμα ήταν να επιβληθούν πρόστιμα 150 ευρώ σε 8 άτομα εκ των οποίων τα 5 ήταν πελάτες σε σούπερ μάρκετ.

Ενώ πρόστιμο επιβλήθηκε επίσης λόγω μάσκας και σε άτομο που βρισκόταν σε Μέσο Μαζικής Μεταφοράς.

Ενώ προ ημερών στο παλιό λιμάνι των Χανίων υπήρξε πρόστιμο και σφράγιση καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος για 15 ημέρες λόγω συγχρωτισμού.

Ηράκλειο

Στο Ηράκλειο, η ελληνική αστυνομία κατά την πρώτη μέρα διεξαγωγής ελέγχων,  δηλαδή χθες Τετάρτη,  επέβαλλε τέσσερα πρόστιμα σε επιχειρήσεις και πέντε πρόστιμα σε  Μέσα Μαζικής Μεταφοράς

Λασίθι

Και για το νομό Λασιθίου επίσης χθες επιβλήθηκαν 2 πρόστιμα σε  πελάτες που βρίσκονταν σε επιχειρήσεις και οι οποίοι δεν φορούσαν μάσκες, σύμφωνα πάντα με την τελευταία υπουργική απόφαση.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια