Κραυγή αγωνίας από τα Έργατικά Κέντρα: "Στηρίξτε τους εργαζόμενους στον τουρισμό"

Κρήτη
Κραυγή αγωνίας από τα Έργατικά Κέντρα: "Στηρίξτε τους εργαζόμενους στον τουρισμό"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μειώσεις σε πάγια έξοδα των νοικοκυριών που πλήττονται από το τουριστικό "κραχ" λόγω του κορωνοϊού

Επιστολή στον πρόεδρο της ΠΕΔ, Γιάννη Κουράκη έστειλαν τα εργατικά κέντρα της Κρήτης προκειμένου να ληφθεί μέριμνα από τους δήμους της Κρήτης για την ανακούφιση των εργαζομένων στον τουριστικό κλάδο. Συγκεκριμένα ζητούν οι δήμοι να προχωρήσουν σε οικονομικές μειώσεις, νερού και τελών, για να μπορέσουν να "σταθούν στα πόδια" τους τα νοικοκυριά που το εισόδημα τους εξαρτάται από την τουριστική δραστηριότητα.

Αναλυτικά η επιστολή

"Κ. Πρόεδρε,

Με αφορμή τις πρωτόγνωρες καταστάσεις που ζούμε, αυτές  της οικονομικής κρίσης, που επέφερε η πανδημία, έχοντας ως  αποτέλεσμα πολλά νοικοκυριά και ιδιαίτερα στους εποχικά εργαζόμενους  και ανέργους, να μη μπορούν να ανταπεξέλθουν στις βασικές καθημερινές τους ανάγκες, τα Εργατικά Κέντρα Κρήτης θέλουν να σας ενημερώσουν ότι πολλοί συνάδελφοι εργαζόμενοι στον τουρισμό δεν έχουν ενταχθεί στα μέτρα στήριξης της κυβέρνησης, παραμένουν άνεργοι, με ότι τραγικές συνέπειες έχει αυτό,   για αυτούς και τις οικογένειες τους.

Επίσης την κρίση αυτή δεν θα την περάσουν μόνο οι εποχικά εργαζόμενοι αλλά και όλοι εργαζόμενοι στους οποίους θα κλείσουν οι επιχειρήσεις λόγο έλλειψης ρευστότητας στην αγορά, αλλά και όλοι αυτοί που για τον ίδιο λόγο θα εργαστούν μειωμένα.

Ζητούμε από τους Δήμους του νησιού,  να προχωρήσουν σε οικονομικές μειώσεις (νερού, τελών), έτσι ώστε να δοθεί μία ανάσα στα παραπάνω νοικοκυριά.

Για όλα τα παραπάνω που σας αναφέρουμε ζητάμε  να ορίσετε συνάντηση, ώστε να συζητηθούν εκτενέστερα τα παραπάνω ζητήματα που αφορούν μεγάλο μέρος των συμπολιτών μας."

                                              ΤΑ ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ ΚΡΗΤΗΣ

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ                                                ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΡΕΘΥΜΝΟΥ

            Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                                 Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

        ΒΟΡΓΙΑΣ ΣΤΕΛΙΟΣ                                                                       ΛΙΟΛΑΚΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΧΑΝΙΩΝ                                                    ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΑΣΙΘΙΟΥ

          Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                                 Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΜΑΝΩΛΙΚΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ                                                               ΠΕΠΟΝΗΣ ΜΑΝΩΛΗΣ

Επιστολή στον Υπουργό

Την ίδια στιγμή το Εργατικό Κέντρο Ρεθύμνου έχει στείλει επιστολή και στον Υπουργό Ενέργειας και Περιβάλλοντος, Κωστής Χατζηδάκη, ώστε η ΔΕΗ  να προχωρήσει σε ευνοϊκές ρυθμίσεις των χρεών των πληττόμενων νοικοκυριών που έχουν δει το εισόδημα τους να συρρικνώνεται λόγω της πανδημίας και των επιπτώσεων της στην αγορά. 

"Κύριε  Υπουργέ,

          Επειδή τη φετεινή χρονιά οι εργαζόμενοι βιώνουν πρωτόγνωρες καταστάσεις , θεωρούμε ότι το Υπουργείο σας και η ΔΕΗ , πρέπει να πάρετε όλα τα απαραίτητα μέτρα για την βέλτιστη βοήθεια σε συναδέλφους που πλήττονται από την  πανδημία του κορωνοϊού .

          Γι΄αυτό σας Ζητάμε , στα μέτρα που πρέπει να πάρετε , για τις ρυθμίσεις των οφειλών των συναδέλφων μας στη ΔΕΗ , να μην ισχύσουν τα περσινά εισοδηματικά κριτήρια , ώστε να είναι πραγματική η στήριξή σας απέναντι στους εργαζόμενους ."

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News