Καινοτομεί το Πολυτεχνείο Κρήτης: κατασκέυασε κουβούκλια εξέτασης και διασωλήνωσης ασθενών

Κρήτη
Καινοτομεί το Πολυτεχνείο Κρήτης: κατασκέυασε κουβούκλια εξέτασης και διασωλήνωσης ασθενών

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συνεχίζεται η συνεργασία Πολυτεχνείου Κρήτης και Γενικού Νοσοκομείου Χανίων

Στο εργαστήριο Ψηφιακών Κατασκευών και Ταχείας Πρωτοτυποποίησης (ΨΚΤΠ) της Σχολής Αρχιτεκτόνων Μηχανικών μελετήθηκαν και κατασκευάστηκαν την τρέχουσα περίοδο, προστατευτικά διαφανή κουβούκλια εξέτασης και διασωλήνωσης ασθενών.

Τα κουβούκλια αυτά είναι κατασκευασμένα από διαφανές ακρυλικό 4 mm και προορίζονται για την προστασία του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού κατά τη διασωλήνωση του ασθενούς καθώς περιορίζουν σημαντικά τη διασπορά σωματιδίων στο χώρο. Το σχέδιο αποτελεί εξέλιξη του aerosol box που επινοήθηκε και αναρτήθηκε online από τον αναισθησιολόγο  Lai Hsien-Yung και είναι προϊόν συνεργασίας του εργαστηρίου με το ιατρικό προσωπικό του Νοσοκομείου Χανίων.

Δύο κουβούκλια παραδόθηκαν σήμερα, 29/07/2020 στον Διοικητή του ΓΝΧ Γεώργιο Μπέα, από τον Διευθυντή του Εργαστηρίου ΨΚΤΠ, Επίκουρο Καθηγητή της Σχολής Αρχιτεκτόνων Μηχανικών Αλέξανδρο Βαζάκα. Παρούσες στην παράδοση ήταν η Ειρήνη Λαγουδάκη, Πρόεδρος της Επιτροπής Λοιμώξεων του ΓΝΧ και η Μαρία Πετραντωνάκη, υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων επιτροπής δωρεών του ΓΝΧ.

Η μελέτη, κατασκευή και συναρμολόγηση των κουβουκλίων έγινε σε συνεργασία με τον Χαράλαμπο Δουλαβεράκη, μέλος του Εργαστηριακού Διδακτικού Προσωπικού της Σχολής Αρχιτεκτόνων Μηχανικών. Στην κατασκευή συμμετείχε επίσης ο προπτυχιακός φοιτητής της Σχολής Βασίλης Τουρλίδας.

Από αριστερά: Αλέξανδρος Βαζάκας, Ειρήνη Λαγουδάκη και Γεώργιος Μπέας

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News