Νίκος Μαρκάκης: ποιος είναι ο Μεσαρίτης νέος Εισαγγελέας Εφετών

Κρήτη
Νίκος Μαρκάκης: ποιος είναι ο Μεσαρίτης νέος Εισαγγελέας Εφετών

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ορμώμενος από το Τυμπάκι και ιδιαίτερα αγαπητός μεταξύ των συναδέλφων του

Πριν από λίγες εβδομάδες σας είχαμε ενημερώσει για την προαγωγή του αντιεισαγγελέα Eφετών Ανατολικής Κρήτης κ. Νίκου Μαρκάκη σε εισαγγελέα Εφετών.

Ο κ. Μαρκάκης, με καταγωγή από το Τυμπάκι Ηρακλείου, είναι ιδιαίτερα αγαπητός μεταξύ των συναδέλφων του, των δικηγόρων, αλλά και της τοπικής κοινωνίας, ενώ διακρίνεται για την ακέραιη άσκηση των εισαγγελικών του καθηκόντων και το ήθος του.

Ο Νίκος Μαρκάκης γεννήθηκε το 1955. Αποφοίτησε από το Γυμνάσιο Μοιρών και στη συνέχεια φοίτησε στη Νομική Σχολή του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Αφού αποφοίτησε, υπηρέτησε ως ειρηνοδίκης στην Κάρπαθο.

Τα επόμενα χρόνια υπηρέτησε ως εισαγγελέας σε όλους τους νομούς της Κρήτης. Παντού, δικαστές, εισαγγελείς και δικηγόροι έχουν να πουν τα καλύτερα γι’ αυτόν. Ως εισαγγελικός λειτουργός υπηρέτησε στα Πρωτοδικεία Ηρακλείου, Χανίων, Ρεθύμνου και Λασιθίου. Εξάλλου, για χρόνια υπήρξε προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ηρακλείου.

Ο Νίκος Μαρκάκης είναι παντρεμένος με την εφοριακό - κι επίσης Μεσαρίτισσα - Αγγελική Νικάκη. Έχουν δύο παιδιά: Τον Μιχάλη, που είναι πολιτικός μηχανικός, και την Εύα, που είναι οικονομολόγος.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News