Κρήτη

Λαϊκή Συσπείρωση Φαιστού: Σχόλιο για τις «κεκλεισμένων των θυρών» συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου

Τι αναφέρει αναλυτικά η ανακοίνωση

Τις «κεκλεισμένων των θυρών» και τις συνεχόμενα «έκτακτες» συνεδριάσεις καταδίκασε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Φαιστού στις 24/07/2020, ο δημοτικός σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης, Ζαχαριουδάκης Γιάννης.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται σε ανακοίνωση: «Μήνες μετά τις Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου της Κυβέρνησης, με μέτρα περιορισμού των δημοκρατικών διαδικασιών, υποτίθεται «προσωρινά», που όμως στην πραγματικότητα ήρθαν για να μείνουν, η διοίκηση του δήμου Φαιστού δεν έχει βρει χώρο για να γίνονται δια ζώσης, ανοικτές συνεδριάσεις, με όλα τα απαραίτητα μέτρα για την Υγεία.

Η συνεδρίαση στον Δήμο Φαιστού με κλειστές τις πόρτες για τον λαό και τους φορείς του είναι η άλλη όψη του νομίσματος της κοροϊδίας των «δια περιφοράς συνεδριάσεων». Καταργείται η συμμετοχή στο Δ.Σ. φορέων, σωματείων, συλλόγων κλπ και εμποδίζεται να φέρουν για συζήτηση τα αιτήματά τους.

Και με αυτόν τον τρόπο η δημοτική αρχή στοιχίζεται με την κυβέρνηση, που απαγορεύει τη λαϊκή διαμαρτυρία και απειλεί με Ιδιώνυμο τους διαδηλωτές, για να φιμώσει τον λαό που διαδηλώνει για να εμποδίσει το νέο έγκλημα σε βάρος των δικαιωμάτων και της ζωής των εργαζόμενων και της νεολαίας.

Συνάμα, με τα απανωτά «έκτακτα» συμβούλια (το τελευταίο δίμηνο έχουν γίνει 4 έκτακτες και 1 τακτική συνεδρίαση) η Δημοτική Αρχή, στην πράξη δεν επιτρέπει τη συζήτηση θεμάτων που θέλουν να φέρουν οι υπόλοιπες παρατάξεις, πάρα μόνο του «έκτακτου θέματος» που η ίδια εισηγείται, μπλοκάροντας ουσιαστικά την πολιτική συζήτηση, αντιπαράθεση κλπ. Πρόκειται για απροκάλυπτη «φίμωση» όλων των υπόλοιπων απόψεων και θέσεων, για απαξίωση της λειτουργίας των εκλεγμένων συλλογικών οργάνων.

Η Λαϊκή Συσπείρωση καταγγέλλει αυτές τις μεθοδεύσεις, για άλλη μια φορά. Έχουμε επανειλημμένα ζητήσει προφορικά και εγγράφως, να βρεθεί, με ευθύνη της δημοτικής αρχής, κατάλληλος χώρος συνεδριάσεων ( ανοικτός ή κλειστός), στον οποίο τηρώντας τα αναγκαία και ενδεδειγμένα μέτρα ασφαλείας, να εξασφαλίζεται η ελεύθερη λαϊκή συμμετοχή.

Καλούμε τη Δημοτική Αρχή να προχωρήσει άμεσα σε τακτική δια ζώσης ανοικτή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου και να συζητηθούν επιτέλους, μέτρα ανακούφισης και μείωσης των δημοτικών τελών των αυτοαπασχολούμενων, αγροτών και εργαζομένων, που αντιμετωπίζουν σοβαρά ζητήματα επιβίωσης, λόγω της καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης, που επιτάχυνε η πανδημία».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια