Νέο κρούσμα κορωνοϊού στην Ιεράπετρα – 49 τα κρούσματα συνολικά στην Κρήτη

Κρήτη
Νέο κρούσμα κορωνοϊού στην Ιεράπετρα – 49 τα κρούσματα συνολικά στην Κρήτη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Υπήρξε άμεση κινητοποίηση στις υγειονομικές αρχές του Λασιθίου

Νέο κρούσμα κορωνοϊού εντοπίστηκε στην Κρήτη και συγκεκριμένα στην Ιεράπετρα με τον συνολικό αριθμό των κρουσμάτων να φθάνει πλέον τα 49 στο νησί μας από την αρχή εκδήλωσης της πανδημίας μέχρι σήμερα.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες πρόκειται για μία αλλοδαπή γυναίκα 53 ετών που με μοναδικό σύμπτωμα εκείνο της ανοσμίας, επισκέφθηκε το νοσοκομείο Ιεράπετρας , προκειμένου να δώσει δείγμα προς εξέταση για covid 19 .

Τελικά όπως έγινε γνωστό σήμερα από τον ΕΟΔΥ, η γυναίκα βρέθηκε θετική στον ιό.

Η κατάσταση της υγείας της είναι τέτοια που δεν χρειάζεται νοσηλεία στο νοσοκομείο ενώ παραμένει σε απομόνωση, στην πανσιόν που διαμένει τις τελευταίες μέρες και θα ακολουθηθούν οι καθιερωμένες ενέργειες που αφορούν την ιχνηλάτηση των επαφών της.

Η 53χρονη αλλοδαπή με καταγωγή τον Άγιο Δομήνικο, την περασμένη Τετάρτη είχε ταξιδέψει για διακοπές από τον Πειραιά στην Ιεράπετρα, ωστόσο εξετάζονται οι πληροφορίες εάν εργαζόταν σε μπαρ περιστασιακά και με ποιους και πόσους πελάτες είχε έρθει σε επαφή.

Η γυναίκα είχε περάσει βαρύ κρυολόγημα όπως ανέφερε πριν μερικές μέρες στην Αθήνα. Φθάνοντας στο Ηράκλειο, επιβιβάστηκε σε λεωφορείο του ΚΤΕΛ με προορισμό την Ιεράπετρα.

Επειδή είχε ανοσμία πήγε στο νοσοκομείο της Ιεράπετρας, ακολουθώντας όλα τα μέτρα προφύλαξης. Της πήραν δείγμα και αναχώρησε, ενώ σήμερα  το δείγμα βγήκε θετικό.

Να σημειωθεί ότι δεν είχε βαριά συμπτώματα παρά μόνο το σύμπτωμα της ανοσμίας.

Πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο του Αγίου Νικολάου  η 38χρονη

Αναφορικά με το πρώτο κρούσμα του ιού στο Λασίθι, το οποίο και εντοπίστηκε προ ημερών, η 38χρονη γυναίκα που νοσηλευόταν με κορωνοϊό στο νοσοκομείο Αγίου Νικολάου από την περασμένη εβδομάδα, είναι καλά στην υγεία της και από χθες πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο του Αγίου Νικόλαου .

Επέστρεψε στο σπίτι της στην Ιεράπετρα όπου και θα παραμείνει σε προληπτική καραντίνα.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News