Στη Νότια Κρήτη πολεμικό πλοίο - Πληροφορίες για αποχώρηση τουρκικών πολεμικών από το Αιγαίο

Κρήτη
Στη Νότια Κρήτη πολεμικό πλοίο - Πληροφορίες για αποχώρηση τουρκικών πολεμικών από το Αιγαίο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Προς αποκλιμάκωση στο Αιγαίο

Πολεμικό πλοίο εθεάθη στη θάλασσα της Ιεράπετρας, το απόγευμα του Σαββάτου, τη στιγμή που, όπως είναι γνωστό, το αμερικανικό αεροπλανοφόρο «Αϊζενχάουερ» επρόκειτο να πλεύσει νότια της Κρήτης, συνοδευόμενο από 12 πλοία.

Μάλιστα, σύμφωνα με τη naftemporiki.gr, δεν αποκλείεται -κατά το πέρασμά του «Αϊζενχάουερ» από την Κρήτη- να διεξαχθούν κοινές ασκήσεις με την ελληνική Πολεμική Αεροπορία. Συγκεκριμένα, αναμένεται να συμμετάσχουν ελληνικά F-16 από την αεροπορική βάση της Σούδας, καθώς και αμερικανικά F-18, τα οποία βρίσκονται πάνω στο αεροπλανοφόρο.

Παράλληλα, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, πολεμικά αεροπλάνα πέταξαν, σε σχηματισμό, πάνω από τη Νότια Κρήτη, το απόγευμα του Σαββάτου.

Σταδιακή απόσυρση των τουρκικών πλοίων δείχνει τάση προς αποκλιμάκωση της έντασης

Η σταδιακή απόσυρση των τουρκικών πλοίων δείχνει ότι θα υπάρξει αποκλιμάκωση της έντασης με την Τουρκία. Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Εθνικής Άμυνας τις τελευταίες ώρες παρουσιάζεται τάση προς αποκλιμάκωσης της έντασης που υπάρχει και όπως έγινε γνωστό έχει αρχίσει η σταδιακή απόσυρση όλων των τουρκικών πλοίων προς τους ναυστάθμους.

Ωστόσο, σύμφωνα με το Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδησεων, ο στόλος του Πολεμικού Ναυτικού παραμένει σε επιφυλακή, αφού είναι σε ισχύ ακόμα η παράνομη τουρκική Navtex και παρακολουθεί τις κινήσεις των τουρκικών πλοίων.

(Στη φωτογραφία το πολεμικό πλοίο που εθεάθη στη Νότια Κρήτη και συγκεκριμένα στην περιοχή της Ιεράπετρας)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News