Κρήτη

Οδηγοί τουριστικών λεωφορείων: Συνεχίζουν την απεργία τους και απαντούν στα Τουριστικά & Ταξιδιωτικά Γραφεία

Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους για 25η ημέρα οι οδηγοί του Σωματείου Οδηγών Ταξιδιωτικών Λεωφορείων «Ο Ερμής».

«Συνεχίζονται για εικοστή πέμπτη μέρα οι απεργιακές κινητοποιήσεις του Σωματείου  Οδηγών Τουριστικών Λεωφορείων Κρήτης «Ο ΕΡΜΗΣ»  με νέα 24ωρη απεργία από το Σάββατο 25 Ιουλίου από 08:00 π.μ. έως και την Κυριακή 26 Ιουλίου 08:00 π.μ..

Συνεχίζουμε με αποφασιστικότητα μέχρι την υπογραφή της σύμβασης μας . Συνεχίζουμε μέχρι την δικαίωση», αναφέρουν σε σχετική ανακοίνωση τα μέλη του Σωματείου.

Τι απαντούν στο Σύνδεσμο Τουριστικών & Ταξιδιωτικών Γραφείων Κρήτης

Το Σωματείο απαντά και στη σχετική ανακοίνωση του Συνδέσμου Τουριστικών & Ταξιδιωτικών Γραφείων Κρήτης.

Η ανακοίνωση αναφέρει, μεταξύ άλλων τα εξής ότι «αποκλείεται η συνέχιση των διαπραγματεύσεων της απαράδεκτης συμπεριφοράς των απεργών στο αεροδρόμιο, εναντίον συναδέλφων τους που επιλέγουν να εργάζονται, με πράξεις ακραίας λεκτικής βίας, παρεμπόδισης κυκλοφορίας, φθορές σε οχήματα».

Το  Σωματείο Οδηγών Ταξιδιωτικών Λεωφορείων «Ο Ερμής», απαντά τα εξής:

«Στο θέμα της απεργίας μας επιθυμούμε για την σωστή ενημέρωση της κοινής γνώμης να ανακοινώσουμε ότι, από την αρχή των διαπραγματεύσεων προσπαθήσαμε να υπογραφεί η ίδια με την περυσινή Σ.Σ.Ε, και όχι νέα, με τους όρους που η εργοδοσία προσπαθεί να επιβάλει.

Η εργοδοσία κατέθεσε προτάσεις που αφορούν τις θεσμικές και οικονομικές μας κατακτήσεις, αυτές όμως δεν έγιναν σε ορθολογιστική βάση.

Δέχονται ότι οι προτάσεις τους περιείχαν μειώσεις, είναι όμως ψευδές ότι δεν τις αποδεχτήκαμε ως θέμα διαπραγμάτευσης. Η αλήθεια είναι μία. Η εργοδοσία στην ουσία θέλει να παραπληροφορήσει την κοινή γνώμη και να την στρέψει εναντίον μας, σε ένα εργασιακό αγώνα που γίνεται με πίστη, δύναμη, αποκρύπτοντας ότι ήταν κάθετοι, και οι συζητήσεις, όπως και οι αποφάσεις, που θα ακολουθούσαν την νέα Σύμβαση, θα αφορούσαν και τα επόμενα χρόνια.

Όσον αφορά την "προαποφασισμένη" απεργία, ενημερώνουμε πως ήταν απόφαση της Γενικής μας Συνέλευσης στις 22/06/2020.

"Ζητούμε συγνώμη" που πήραμε το μοναδικό όπλο που μας προσφέρει η δημοκρατία στη χώρας μας σαν εργαζόμενοι. Πρόκειται για αγώνα επιβίωσης από την στιγμή που εκείνοι αποφάσισαν να προχωρήσουν ανένδοτοι στις αποφάσεις και απειλές κάποιων, ότι θα προχωρήσουν σε υπογραφές ατομικών – επιχειρησιακών  συμβάσεων.

Με άλλα λόγια "μας κόβουν το νερό" προκειμένου να γονατίσουμε από την δίψα. Υπήρξαμε λογικοί και διαλλακτικοί. Υπήρξαν αδιάλλακτοι.

Να πληροφορήσουμε επίσης ότι, μέχρι σήμερα έχουμε δείξει την τουριστική μας συνείδηση, χωρίς να εμποδίζουμε την διακίνηση των επισκεπτών μας.

Ρητά δηλώνουμε πως δεν υπάρχουν δολιοφθορές οχημάτων, βία κλπ., όπως αναφέρεται στο τελευταίο Δελτίο Τύπου τους.»

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια