Κρήτη

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ

Θωρακίζεται η Γαύδος με στρατιωτικό φυλάκιο – Κομβική η γεωγραφική θέση

Σχέδιο του ΥΠΕΘΑ για την περαιτέρω θωράκιση του νοτιότερου άκρου της χώρας και της Ευρώπης - Αποκάλυψη της ΚΡΗΤΗ TV

Μεσούσης της κρίσης που έχει ξεσπάσει με φόντο την προκλητικότητα της Τουρκίας και με επίκεντρο μάλιστα μια περιοχή που βρίσκεται στο επίκεντρο της έντασης, το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας θωρακίζει περαιτέρω το νοτιότερο άκρο της τη Γαύδο, με στρατιωτικό φυλάκιο.

Μάλιστα πριν από λίγες ημέρες, μηχανικοί του στρατού, όπως αποκαλύπτει απόψε η ΚΡΗΤΗ ΤV επισκέφθηκαν το ακριτικό νησί για να επιθεωρήσουν το χώρο που παραχωρεί ο Δήμος Γαύδου και βρίσκεται κοντά στο φάρο. Οι κάτοικοι πάντως του ακριτικού νησιού, όπως εξηγούν, δεν φοβούνται περισσότερο από όλους τους υπόλοιπους Έλληνες, όπως είπαν, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι η παρουσία στρατιωτών όλο το χρόνο στο νησί, θα είναι μια εξέλιξη θετική, με δεδομένο ότι το χειμώνα οι κάτοικοι είναι ελάχιστοι.

Σύμφωνα με την δήμαρχο της Γαύδου Λίλιαν Στεφανάκη τις τελευταίες εβδομάδες και πιθανόν με γνώμονα την στάση της Τουρκίας, μετά από σχετικό αίτημα που έφτασε στη Γαύδο από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, υποδείχθηκε χώρος κοντά στο Φάρο του νησιού, ο οποίος θα μπορούσε να παραχωρηθεί από το Δήμο, για τη δημιουργία στρατιωτικού φυλακίου, σε μια ούτως ή άλλως κομβικής και γεωγραφικά τοποθεσίας για την Ανατολική Μεσόγειο και τις κινήσεις των Τούρκων.

Μάλιστα κλιμάκιο με μηχανικούς του στρατού επισκέφθηκε την Γαύδο το προηγούμενο διάστημα για επιθεώρηση του χώρου που παραχωρήθηκε και μέσα στο επόμενο διάστημα αναμένονται εξελίξεις ως προς την τελική πορεία της δημιουργίας του φυλακίου.

Οι κάτοικοι της ακριτικής Γαύδου,  υποδέχονται θετικά τη δημιουργία του στρατιωτικού φυλακίου, αντιλαμβανόμενοι την κομβικής σημασίας θέση του τόπου τους.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια