Κρήτη

Τα ζητήματα των οδηγών τουριστικών λεωφορείων Κρήτης στη Βουλή

Με επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή Μανώλη Συντυχάκη

Αναφορικά με την μη ανανέωση της Τοπικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, των οδηγών τουριστικών λεωφορείων, ο βουλευτής ΚΚΕ Ηρακλείου, Μανώλης Συντυχάκης, έθεσε Επίκαιρη ερώτηση μέσα από την οποία ζητούσε νομοθετική παρέμβαση για την ανανέωση της.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Σε ρόλο «Πόντιου Πιλάτου» εμφανίστηκε ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης, απέναντι στους εργαζόμενους οδηγούς στα τουριστικά λεωφορεία της Κρήτης, οι οποίοι βιώνουν την άρνηση της εργοδοσίας να ανανεώσει την Τοπική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας.

Το ΚΚΕ έφερε το θέμα στη Βουλή, μέσω Επίκαιρης Ερώτησης του βουλευτή του Κόμματος, Μανώλη Συντυχάκη, η οποία συζητήθηκε στην Ολομέλεια του Κοινοβουλίου.

Η Τοπική Σύμβαση Εργασίας για τους εργαζόμενους στα τουριστικά λεωφορεία της Κρήτης έληξε στις 31 Μάρτη, αλλά λόγω του κορωνοϊού ήταν αδύνατον να ξεκινήσουν νέες διαπραγματεύσεις εκείνη την περίοδο. Με βάση τη νομοθεσία, η σύμβαση παρατάθηκε για τρεις μήνες, δηλαδή μέχρι τις 30 Ιούνη.

Ωστόσο, οι εργοδότες αρνούνται την υπογραφή νέας σύμβασης και παραπέμπουν τους οδηγούς στην Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να χάσουν δικαιώματα και να μειωθεί δραματικά το εισόδημά τους.

Ο Μανώλης Συντυχάκης σημείωσε πως η εργοδοσία βρήκε την ευκαιρία να ξεσαλώσει στο χώρο του τουρισμού και κάλεσε τον υπουργό να αναλάβει νομοθετική παρέμβαση για να ανανεωθεί η σύμβαση.

Ο Γιάννης Βρούτσης αφού επιδόθηκε σε αντικομμουνισμό, όπως συνηθίζει όταν απαντάει στις Ερωτήσεις του ΚΚΕ, απέκλεισε το ενδεχόμενο νομοθετικής παρέμβασης με το επιχείρημα ότι το υπουργείο «σέβεται» την αυτονομία των κοινωνικών εταίρων.

Φυσικά, η κυβέρνηση δεν έδειξε τον ίδιο «σεβασμό» στην αυτονομία των κοινωνικών εταίρων όταν νομοθετούσε το ένα αντεργατικό μέτρο μετά το άλλο την περίοδο της πανδημίας».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια