Κρήτη

Οι επαφές της Φώφης Γεννηματά στην Μεσαρά

Έχει συνάντηση με τοπικούς παραγωγικούς φορείς

Στην Μεσαρά συνεχίζει τις επαφές της η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά, καθώς έχει συναντήσεις με τοπικούς παραγωγικούς φορείς.

Αυτή την ώρα βρίσκεται σε εξέλιξη η συνάντηση, με τους παραγωγικούς φορείς να εκφράζουν τα προβλήματα τους και την κα. Γεννηματά να αναφέρει πως βρίσκεται εδώ προκειμένου να δυναμώσει η φωνή τους στην Πολιτεία και να γνωστοποιηθούν τα προβλήματα τους, τόσο πριν όσο και μετά τον κορωνοϊό.

Η Φώφη Γεννήματα δήλωσε χαρακτηριστικά:

«Ο αγροτικός κόσμος είναι για τη Νέα Δημοκρατία, ο φτωχός συγγενής. Κανένα από τα ανεπαρκή και καθυστερημένα μέτρα που έχει ανακοινώσει μέχρι σήμερα η Κυβέρνηση, δεν αφορά στοχευμένα μια ομάδα παραγωγών, έτσι ώστε να τη στηρίξει. Παραγωγοί που αντιμετωπίζουν πολύ μεγάλα προβλήματα, που δοκιμάζονται καθημερινά.

Εμείς θεωρούμε ότι το νέο παραγωγικό μοντέλο του τόπου πρέπει να στηριχτεί στον πρωτογενή τομέα. Είμαστε εδώ για να ενώσουμε τη φωνή μας με τον αγροτικό κόσμο, να δυναμώσουμε τις διεκδικήσεις του. Οι προτάσεις του Κινήματος Αλλαγής παραμένουν στο τραπέζι και δίνουν λύσεις έτσι ώστε, μαζί, χέρι-χέρι να μπορέσουμε να εφαρμόσουμε άμεσα πολιτικές που θα κρατήσουν την ελληνική παραγωγή όρθια και δεν θα οδηγήσουν σε συρρίκνωση ή σε αφελληνισμό της ελληνικής οικονομίας και της γης.

Είναι για εμάς πολύ μεγάλη προτεραιότητα να μείνει όρθια η κοινωνία και ζωντανή η οικονομία».

Οι φορείς επικεντρώθηκαν στα ανοικτά ζητήματα και κυρίως στα δάνεια των αγροτών, καθώς όπως ανέφεραν πολλοί κινδυνεύουν να χάσουν την περιουσία τους.

Η συζήτηση επικεντρώθηκε και στον τομέα του κρασιού, που πλήττεται καθώς παραμένει μέσα στα βαρέλια των παραγωγών, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να μπει η νέα παραγωγή του κρασιού.

Η Φώφη Γεννηματά είχε ακόμη συνάντηση με τον Δήμαρχο της Φαιστού κ. Νικολιδάκη, ο οποίος της ανέφερε πως ενώ λέει η κυβέρνηση πως εμπιστεύεται την αυτοδιοίκηση δεν δίνει τους απαραίτητους πόρους. Ανέφερε ακόμη πως έχουν γίνει περικοπές, ενώ δίνονται αρμοδιότητες από την κεντρική σκηνή  χωρίς πόρους. «Η τοπική αυτοδιοίκηση κάνει παραπάνω για να μπορεί να βοηθά την κοινωνία», δήλωσε χαρακτηριστικά.

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια