Κρήτη

Χιλιάδες εποχικά εργαζόμενοι έμειναν ξεκρέμαστοι

Εργαζόμενοι στο αεροδρόμιο, σε τουριστικά γραφεία, σε ενοικιάσεις αυτοκινήτων και σε μικρές επιχειρήσεις

Εκτός πλαισίου στήριξης από την αρχή της υγειονομικής κρίσης βρίσκονται εποχικά εργαζόμενοι στο αεροδρόμιο, τουριστικά γραφεία, ενοικιάσεις αυτοκινήτων και σε μικρές επιχειρήσεις, με το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου να καλεί την κυβέρνηση, να προχωρήσει σε νομοθετική ρύθμιση και ταυτόχρονα με επιστολή της η ΓΣΕΕ προς το αρμόδιο Υπουργείο τόνισε την αναγκαίοτητα για άμεση λήψη μέτρων.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Χιλιάδες είναι οι εποχικά εργαζόμενοι στο αεροδρόμιο, σε τουριστικά γραφεία, σε ενοικιάσεις αυτοκινήτων, σε μικρές επιχειρήσεις που έμειναν ‘’ξεκρέμαστοι’’ καθώς οι επιχειρήσεις απασχόλησης τους, δεν θεωρούνται εποχικές γιατί απασχολούν κατά την διάρκεια του χειμώνα πάνω από το 25% του προσωπικού τους, με αποτέλεσμα να έχουν μείνει εκτός πλαισίου στήριξης από την αρχή της υγειονομικής κρίσης.

Αυτοί οι εργαζόμενοι που δουλεύουν μόνο τους θερινούς μήνες τώρα δεν μπορούν να καλύψουν ούτε και τις βασικές ανάγκες τους αφού δεν εντάχθηκαν στα μέτρα στήριξης.

Το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου και σε συνεργασία με τα υπόλοιπα Εργατικά Κέντρα Κρήτης και Ρόδου καθώς και την ΓΣΕΕ, έχει πραγματοποιήσει το προηγούμενο διάστημα συναντήσεις με τις διοικήσεις των επιχειρήσεων που εδρεύουν στο αεροδρόμιο και αντιπροσωπία συναντήθηκε με τον Υφυπουργό Τουρισμού κ Κόνσολα όπου εκθέσανε τα παραπάνω μείζον προβλήματα.

Επίσης, με επιστολή της η ΓΣΕΕ προς το Υπουργείο εργασίας, τόνισε την αναγκαιότητα για την άμεση λήψη μέτρων για τους εποχικά ανέργους, έτσι ώστε η οικονομική κρίση να μην μετατρέπει σε ανθρωπιστική κρίση.

Το ΕΚΗ καλεί για άλλη μια φορά την κυβέρνηση να προχωρήσει σε νομοθετική ρύθμιση για την ένταξη όλων των παραπάνω εργαζομένων, καθώς και των εργαζομένων του Επισιτισμού Τουρισμού να συμπεριληφθούν στο ΕΡΓΑΝΗ, ώστε να καλύπτουν τις βασικές βιοποριστικές τους ανάγκες».

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια