Κορωνοϊός: 37 κρούσματα στην Κρήτη – Φωτογραφία έξω από το θάλαμο αρνητικής πίεσης στο ΠΑΓΝΗ

Κρήτη
Κορωνοϊός: 37 κρούσματα στην Κρήτη – Φωτογραφία έξω από το θάλαμο αρνητικής πίεσης στο ΠΑΓΝΗ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συναγερμός στην Κρήτη - Φωτογραφία ντοκουμέντο δημοσιεύει η εφημερίδα "Νέα Κρήτη"

Αυξήθηκε ο αριθμό των κρουσμάτων κορωνοϊού στην Κρήτη τις τελευταίες ώρες.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που δίνει στη δημοσιότητα ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας, τα κρούσματα στην Κρήτη ανέρχονται πλέον στα 37 από την αρχή της πανδημίας μέχρι και σήμερα , μεταξύ των οποίων συμπεριλαμβάνονται και τα «εισαγόμενα» κρούσματα τουριστών που ήρθαν στο νησί για διακοπές και φιλοξενούνται σε καταλύματα καραντίνας.,

Ωστόσο αξίζει να αναφερθεί ότι μέχρι και το μεσημέρι της Παρασκευής ο αριθμός των κρουσμάτων έφθανε τα 30.

Μεταξύ των κρουσμάτων στην Κρήτη και ένα παιδί

Χθεςυπήρξε μεγάλη κινητικότητα στο ΕΚΑΒ εξαιτίας των εισαγόμενων κρουσμάτων σε επισκέπτες της Κρήτης, αφού, στο ένα εκ των τριών καταλυμάτων απομόνωσης της Χερσονήσου μεταφέρθηκαν τουρίστες που διαγνώστηκαν θετικοί στον κορωνοϊό, μεταξύ αυτών και ένα παιδάκι, ηλικίας περίπου 8 με 10 ετών.

Πιο αναλυτικά, το παιδί βρέθηκε θετικό στον κορωνοϊό και μεταφέρθηκε στο ξενοδοχείο καραντίνας αργά το μεσημέρι της Παρασκευής. Πρόκειται για το παιδί τετραμελούς οικογένειας από τη Ρουμανία, η οποία έχει έρθει για διακοπές στην Κρήτη.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η μητέρα μαζί με το παιδάκι, που έχει προσβληθεί από τον ιό, διαμένουν σε ξεχωριστό δωμάτιο από τον πατέρα και το δεύτερο παιδί της οικογένειας.

Εξάλλου, χθες επιβεβαιώθηκαν δύο κρούσματα κορωνοϊού στο Ηράκλειο.

Πρόκειται για μία 38χρονη αλλοδαπή, συγγενικό πρόσωπο του 55χρονου Ηρακλειώτη ο οποίος, το πρωί της Παρασκεύης, διαγνώστηκε με κορωνοϊό  και νοσηλεύεται στην ειδική μονάδα κορωνοϊού του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου, με ήπια συμπτώματα.

Η γυναίκα υπεβλήθη σε τεστ στο πλαίσιο της ιχνηλάτησης των επαφών του 55χρονου και βρέθηκε και εκείνη θετική στον κορωνοϊό ενώ από την πρώτη στιγμή βρίσκεται σε εξέλιξη και η διαδικασία ιχνηλάτησης των επαφών τους.

Αναμονή έξω από το θάλαμο αρνητικής πίεσης

Την ώρα πάντως που γίνεται λόγος για 37 κρούσματα στην Κρήτη, η εικόνα έξω από τον θάλαμο αρνητικής πίεσης που έχει διαμορφωθεί στο ΠΑΓΝΗ και δημοσιεύει σήμερα η “Νέα Κρήτη” είναι ενδεικτική της κατάστασης.

Η φωτογραφία τραβήχτηκε προχθές Πέμπτη και είναι καθαρό ότι υπάρχει αναμονή.

Πρόκειται για εικόνες που δεν είναι και πολύ συνηθισμένες και που συμπίπτουν χρονολογικά με την ιχνηλάτηση πιθανών κρουσμάτων.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News