Κρήτη

Εφοριακοί: Πανελλαδική στάση εργασίας σήμερα

Απαιτούν τη λήψη όλων των αναγκαίων και απαραίτητων μέτρων για ασφαλή και αξιοπρεπή εργασία.

Σε πανελλαδική στάση εργασίας, από τις 11:30 π.μ. έως το πέρας του ωραρίου, προχωρούν σήμερα οι εφοριακοί, ως ένδειξη συμπαράστασης στους υπαλλήλους της ΔΟΥ Κοζάνης που δέχθηκαν δολοφονική επίθεση στον χώρο εργασίας τους.

Σύμφωνα με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στις ΔΟΥ (ΠΟΕ- ΔΟΥ), η επίθεση αυτή «έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά καθημερινών επεισοδίων και παραβατικών συμπεριφορών απέναντι σε εργαζόμενους που βιώνουν το μεροκάματο του τρόμου. Για άλλη μια φορά καταδεικνύεται ότι οι εφοριακοί υπάλληλοι καλούνται να εκτελέσουν τα καθήκοντά τους κάτω από αντίξοες συνθήκες, χωρίς καμία προστασία, εκτεθειμένοι καθημερινά άλλοτε στο έλεος αγανακτισμένων πολιτών και άλλοτε ανυπεράσπιστοι απέναντι σε οργανωμένα και αδίστακτα οικονομικά συμφέροντα».

Οι εφοριακοί επισημαίνουν, επίσης, ότι «τα γεγονότα της Κοζάνης αποτελούν την σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι, για τις συνθήκες εργασίας στις υπηρεσίες μας, οι οποίες έχουν γίνει αφόρητες».

 Και καλούν τη διοίκηση της ΑΑΔΕ και την κυβέρνηση να αναλάβουν τις ευθύνες τους, ενώ απαιτούν τη λήψη όλων των αναγκαίων και απαραίτητων μέτρων για ασφαλή και αξιοπρεπή εργασία.

Με αφορμή το χθεσινό θλιβερό περιστατικό της άνανδρης επίθεσης εναντίον των συναδέλφων της ΔΟΥ Κοζάνης, το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Εργαζομένων στις ΔΟΥ Ανατολικής Κρήτης αποφάσισε ομόφωνα την συμμετοχή στην τετράωρη στάση εργασίας που κήρυξε η ΠΟΕ ΔΟΥ για την Παρασκευή 17 Ιουλίου 2020,  από τις 11:30 π.μ.  ως το τέλος του ωραρίου.

Ενημερώνεται το συναλλασσόμενο κοινό με τις υπηρεσίες της ΑΑΔΕ και του Υπουργείου Οικονομικών, ότι για την ομαλή εξυπηρέτηση τους πρέπει να προσέρχονται στις υπηρεσίες το αργότερο μέχρι τις 11:00 π.μ.

Παρακαλούμε τα ΜΜΕ για την δημοσίευση του παρόντος δελτίου τύπου προς ενημέρωση των φορολογουμένων, καθώς και της επισυναπτόμενης ανακοίνωσης της ΠΟΕ ΔΟΥ.

 

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια