Κρήτη

Τεράστια «χασούρα» στην Κρήτη με τις πτήσεις από τη Βρετανία

Απογοήτευση "φέρνουν" οι λιγοστές πτήσεις

«Άνοιξαν» την Τετάρτη οι πτήσεις από τη Μεγάλη Βρετανία με πολλές ελπίδες για τον τουρισμό αλλά δυστυχώς χωρίς αντίκρισμα. Ξενοδόχοι και τουριστικοί φορείς περιμένουν ευχάριστα νέα που όμως… δεν έρχονται αφού οι πτήσεις είναι λιγοστές και δεν υπάρχει απολύτως μέτρο σύγκρισης σε σχέση με άλλες χρονιές.

Λιγοστές οι πτήσεις σε Ηράκλειο 

Σήμερα έφτασαν στο αεροδρόμιο "Νίκος Καζαντζάκης" του Ηρακλείου 124 επιβάτες με την πρώτη πτήση από αεροδρόμιο της Αγγλίας και συγκεκριμένα από το αεροδρόμιο του Μπέρμιγχαμ, μετά την άρση της απαγόρευσης των αεροπορικών δρομολογίων. Τρεις πτήσεις έχουν προγραμματιστεί σήμερα στον αερολιμένα, ενώ η εικόνα των πτήσεων ως προς τον αριθμό τους δεν θα αλλάξει ούτε την Πέμπτη, καθώς δεν αναμένονται σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, με βάση το πρόγραμμα, περισσότερες από τέσσερις πτήσεις προς το αεροδρόμιο Ηρακλείου από αεροδρόμια της Αγγλίας. Όπως συμπληρώνει ο αερολιμενάρχης Γιώργος Πλιάκας «σε σχέση με τους ελέγχους ισχύει, ότι και με τους υπόλοιπους επιβάτες στο αεροδρόμιο».

Ανάλογη εικόνα αλλά με πτήσεις που αυξάνονται έστω και σε μικρό βαθμό, η εικόνα και στο αεροδρόμιο «Ιωάννης Δασκαλογιάννης» των Χανίων. Σύμφωνα με τον υπεύθυνο εταιρικής επικοινωνίας της Fraport Γιάννη Παπάζογλου που μίλησε στο neakriti.gr «σήμερα δεν έχουν προγραμματιστεί πτήσεις από τη Μ. Βρετανία. Για τις επόμενες ημέρες υπάρχει μία πτήση στις 16/7, μία στις 17/7 , τέσσερις στις 18/7, τέσσερις στις 19/7, πέντε στις 21/7 και δύο στις 22/7. Για τις πτήσεις από Σουηδία δεν υπάρχει ακόμα εικόνα».

"Για να έχουμε αποτέλεσμα πρέπει να αφιχθούν 1000 πτήσεις"

Η εικόνα δεν θυμίζει σε τίποτα άλλες χρονιές με τους Βρετανούς να κατακλύζουν το νησί καθώς μόνο την περυσινή χρονιά 3.800.000 Βρετανοί τουρίστες αφίχθηκαν σε ελληνικά αεροδρόμια. Φέτος αντίθετα οι ξενοδόχοι βλέπουν λίγες πτήσεις, μετρημένες κρατήσεις και άδεια ξενοδοχεία . Σύμφωνα με τον πρόεδρο των ξενοδόχων νομού Ηρακλείου κ.Χαλκιαδάκη «είναι θετικό ότι ανοίγουν πτήσεις, αλλά είναι πολύ λίγες στην Κρήτη. Για να έχουμε αποτέλεσμα πρέπει να αφιχθούν 1000 πτήσεις. Χάσαμε 4 μήνες και δεν υπάρχει περίπτωση να γεμίσουν τα ξενοδοχεία. Ενδεικτικά να αναφέρω ότι έχω  5 ξενοδοχεία στη Σταλίδα με 1800 κρεβάτια . Πέρυσι είχα 1750 επισκέπτες και μέχρι χθες είχα 350. Η διαφορά είναι τεράστια…».

Παρόλα αυτά οι τουριστικοί φορείς δεν χάνουν την ελπίδα τους και συνεχίζουν την προσπάθεια να κρατήσουν ανοιχτά καταστήματα, επιχειρήσεις, τουριστικά πρακτορεία και ξενοδοχεία στην πιο δύσκολη χρονιά των τελευταίων χρόνων.

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια