Έγκλημα στη Ζήρο: Συνεχίζεται η δίκη για τον φόνο της 88χρονης

Κρήτη
Έγκλημα στη Ζήρο: Συνεχίζεται η δίκη για τον φόνο της 88χρονης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Ξυπνούν» μνήμες για την ληστεία μετά φόνου μιας Κρητικιάς

Συνεχίζεται αύριο, Τετάρτη 15 Ιουλίου ύστερα από διακοπή η δίκη των πέντε ατόμων που κατηγορούνται για την υπόθεση της ληστείας μετά φόνου μιας 88χρονης από τη Ζήρο της Σητείας.

Η εκδίκαση της υπόθεσης ξεκίνησε σήμερα-υπενθυμίζεται ότι επρόκειτο να γίνει Απρίλιο όμως λόγω κορωνοϊού μετατέθηκε- με την εξέταση όλων των μαρτύρων περίπου 20 στον αριθμό. Η διαδικασία αναμένεται εκτός απροόπτου να ολοκληρωθεί και να βγει και η απόφαση αύριο. Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Ανατολικής Κρήτης διέκοψε για τις 9 σήμερα το πρωί.

Ο θάνατος της άτυχης 88χρονης αρχικώς δεν είχε αντιμετωπιστεί ως φόνος αφού η άτυχη γυναίκα μετά το περιστατικό έδωσε κατάθεση στους αστυνομικούς και μέσα στο νοσοκομείο όπου είχε διακομιστεί εξέπνευσε λόγω εγκεφαλικής αιμορραγίας από τα χτυπήματα..

Η ίδια η 88χρονη είχε προλάβει να πει στους αστυνομικούς, πριν φύγει από τη ζωή, ότι δάγκωσε το δάκτυλο ενός εκ των δραστών, με αποτέλεσμα εκείνος να τη χτυπήσει στο κεφάλι. Η γυναίκα δεν θέλησε αρχικώς να μεταφερθεί στο νοσοκομείο με αποτέλεσμα να επιδεινωθεί η κατάστασή της από εσωτερική αιμορραγία στο κεφάλι.

Η αστυνομία μερικές εβδομάδες μετά συνέλαβε 4 άτομα ενώ υπήρχε και ένα πέμπτο που φέρεται να διέφυγε στο εξωτερικό. Οι συλληφθέντες κρίθηκαν προφυλακιστέοι τότε και κρατήθηκε.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News