Κρήτη

Στη Βουλή το ζήτημα της οικονομικής ενίσχυσης των Πολιτιστικών Συλλόγων

Τι αναφέρει σε δήλωση του ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ ν. Ηρακλείου Χάρης Μαμουλάκης

Το ζήτημα της οικονομικής ενίσχυσης των πολιτιστικών σωματείων της χώρας, λόγω των ειδικών συνθηκών που δημιούργησε η πανδημία του Covid 19 και οι οποίες δεν επιτρέπουν την διενέργεια εκδηλώσεων, ζητούν με Ερώτησή τους προς την Υπουργό Πολιτισμού & Αθλητισμού 24 Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

«Οι ιδιαίτερες συνθήκες που επικρατούν λόγω της πανδημίας, στερούν από τους Πολιτιστικούς Συλλόγους τη δυνατότητα να προχωρήσουν σε μια σειρά από καθιερωμένες εκδηλώσεις που, μεταξύ άλλων, χρηματοδοτούσαν και όλες τις υπόλοιπες δράσεις τους» αναφέρει σε δήλωσή του ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ ν. Ηρακλείου Χάρης Μαμουλάκης, τονίζοντας: «Η Πολιτεία οφείλει να στηρίξει τους εθελοντικούς φορείς που διατηρούν ζωντανά τα ήθη και τα έθιμά μας. Να ενισχύσει τους θεματοφύλακες της παράδοσής μας. Γνωρίζουμε ότι υπάρχουν διαθέσιμα προγράμματα, γι’ αυτό και πιέζουμε έτσι ώστε να υπάρξει και η ανάλογη πολιτική βούληση από την πλευρά της Κυβέρνησης».

Οι Βουλευτές ζητούν ενημέρωση από την Υπουργό σχετικά με το ποια είναι η πρόνοια  για την άμεση οικονομική ενίσχυση των πολιτιστικών φορέων σε ότι αφορά:

  1. Την τακτική επιχορήγηση των πολιτιστικών φορέων του Μητρώου Πολιτιστικών Φορέων του ΥΠΠΟΑ.
  2. Την έκτακτη επιχορήγηση των πολιτιστικών φορέων του Μητρώου Πολιτιστικών Φορέων του ΥΠΠΟΑ, για την αντιμετώπιση της μείωσης των εσόδων τους που προορίζονται για την επιβίωση των φορέων και με ποια κριτήρια.
  3. Την έκτακτη επιχορήγηση των πολιτιστικών φορέων της χώρας για την προμήθεια σύγχρονων τεχνολογικών μέσων για την μετάδοση των εκδηλώσεών τους και την εξ αποστάσεων συμμετοχή των πολιτών που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες;

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια