Ψάχνουν 4 άτομα ανοιχτά της Κισσάμου

Κρήτη
Ψάχνουν 4 άτομα ανοιχτά της Κισσάμου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μεγάλη επιχείρηση από τις λιμενικές αρχές της Κρήτης

Με αμείωτη ένταση και με "σύμμαχο" τις σχετικά καλές καιρικές συνθήκες, συνεχίζονται οι έρευνες των λιμενικών αρχών της Κρήτης, ανοιχτά της Κισσάμου για τον εντοπισμό 4 ατόμων που σύμφωνα με έναν διασωθέντα, εκ των επιβαινόντων σε βάρκα, βρέθηκαν στην θάλασσα όταν εκείνη αναποδογύρισε, ανοιχτά του Ακρωτηρίου "Σπαθί".

Ήδη έχει ενημερωθεί το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας, ωστόσο μέχρι στιγμής από τις έρευνες δεν έχει εντοπιστεί το παραμικρό. 

Σύμφωνα και με τα όσα ανέφερε στο neakriti ο κ.Σπύρος Πασσάκος Περιφερειακός Διοικητής Κρήτης του Λιμενικού Σώματος,οι αρχές εξετάζουν με προσοχή την υπόθεση και τα όσα έχει αναφέρει ο Αλγερινός που διασώθηκε χθες από φορτηγό πλοίο που έπλεε στην περιοχή, λίγη ώρα μετά που η βάρκα με τους  5 συνολικά πιθανότατα μετανάστες (4 Αλγερινούς και έναν Τυνήσιο), που ξεκίνησαν από την Τυνησία με προορισμό την Ιταλία, αναποδογύρισε.

Η αίτια όπως ο ίδιος πάντα αναφέρει ήταν οι κακές καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν στην περιοχή γύρω στις 2 το μεσημέρι οπότε και αναποδογύρισε η βάρκα ενώ ή διάσωσή του, σύμφωνα πάντα με τα όσα υποστηρίζει ο ίδιος έγινε περίπου στις 6 το απόγευμα απο φορτηγό πλοίο .

Ο 25χρονος Αλγερινός μετά την διάσωσή του, παρελήφθη από σκάφος του Λμενικού Σώματος που έφθασε άμεσα στο σημείο που εντοπίστηκε ο αλλοδαπός, μεταφέρθηκε στο λιμάνι Κολυμβαρίου και από εκεί με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, στο νοσοκομείο Χανίων με τους γιατρούς να υπογραμμίζουν ότι η υποθερμία που εμφάνισε δικαιολογείται από την 6ώρη και πλέον παραμονή του στην θάλασσα.

Σήμερα το πρωί ο αλλοδαπός πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο πλέον παραμένει στο λιμεναρχείο των Χανίων για συμπληρωματική κατάθεση ενώ στερείται και των απαιτούμενων εγγράφων.

Στις έρευνες μετέχουν 2 σκάφη του Λιμενικού, 2 φουσκωτά, ένα καΐκι, 4 περιπολικά οχήματα που ελέγχουν τις ακτογραμμές, έχουν ενημερωθεί σχετικά και παραπλεόντα σκάφη, ενώ χθες στις έρευνες πήρε μέρος και αεροσκάφος της FRONTEX.

Η ανακοίνωση του υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής

«Ενημερώθηκε βραδινές ώρες χθες, το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. για άνθρωπο στη θάλασσα στην περιοχή «ΑΚΡΑΣ ΣΠΑΘΑΣ» βορειοδυτικά ν. Κρήτης.

Άμεσα ενημερώθηκαν οι Λιμενικές Αρχές Χανίων και υπό τον συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής στην περιοχή έσπευσε αρχικά το Φ/Γ πλοίο “PACIFIC M” σημαίας Τόνγκο, το οποίο περισυνέλεξε τον ανωτέρω άνθρωπο από τη θάλασσα και στη συνέχεια περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., το οποίο παρέλαβε τον διασωθέντα και τον μετέφερε στον λιμένα Κολυμβαρίου Κρήτης, όπου ανέμενε ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ , προκειμένου διακομισθεί στο Γ. Ν.Ν. Χανίων.

Όπως διαπιστώθηκε πρόκειται για αλλοδαπό άνδρα 25 ετών, ο οποίος ανέφερε ότι βρισκόταν σε λέμβο, με άλλους τέσσερις (04) αλλοδαπούς, η οποία ανετράπη και πιθανώς βυθίστηκε λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών.

Οι έρευνες συνεχίζονται προς εντοπισμό των υπολοίπων επιβαινόντων της λέμβου με τη συμμετοχή περιπολικών σκαφών Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ιδιωτικών και παραπλεόντων σκαφών, περιπολικού οχήματος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και πεζοπόρου τμήματος του Ερυθρού Σταυρού από ξηράς.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χανίων».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News