Προ των πυλών οι έρευνες υδρογονανθράκων στα οικόπεδα νότια της Κρήτης

Κρήτη
Προ των πυλών οι έρευνες υδρογονανθράκων στα οικόπεδα νότια της Κρήτης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το χρονοδιάγραμμα και η διαδικασία των μελετών για το εθνικό ζήτημα

Στην επόμενη φάση φαίνεται να μπαίνουν από το επόμενο Φθινόπωρο οι μελέτες για τους υδρογονάνθρακες στα δύο οικόπεδα νότια της Κρήτης, που αποτελούν ένα εθνικό ζήτημα που σίγουρα θέτει τις βάσεις για τα νέα δεδομένα που διαμορφώνονται στα ελληνικά χωρικά ύδατα.

Μάλιστα αυτό προκύπτει από το χρονοδιάγραμμα έναρξης της πρώτης φάσης των ερευνών στα δύο θαλάσσια μπλοκ, τα οποία σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν ήδη παρουσιάσει υψηλόβαθμα στελέχη της γαλλικής total στην γενική γραμματεία ενέργειας και ορυκτών πόρων.

Η εξέλιξη αυτή βάζει την όλη διαδικασία των μελετών αλλά και των ερευνών για την εξόρυξη υδρογονανθράκων στην πιο σημαντική φάση με τον σχεδιασμό ήδη να θέτει και τα πρώτα επί της ουσίας χρονοδιαγράμματα.

Η ενημέρωση για όλα τα βήματα που έχουν γίνει από την γαλλική total έγινε στην Αλεξάνδρα Σδούκου από την γενική γραμματεία ενέργειας και ορυκτών πόρων και στον νέο διευθύνοντας σύμβουλο της Ελληνικής διαχειριστικής εταιρείας υδρογονανθράκων Αριστοφάνη Στέφανο.

Μάλιστα επικεφαλής του κλιμακίου της total είναι ο Μπερναρντ Κλεμέν που είναι αντιπρόεδρος του τμήματος έρευνας και παραγωγής υδρογονανράκων της εταιρείας το οποίο είναι υπεύθυνο για την περιοχή της Κασπίας και της Νότιας Ευρώπης.

Διαφωτιστικός για την διαδικασία των μελετών για υδρογονάνθρακες ήταν πριν από καιρό ο διευθύνων σύμβουλος της Ελληνικής Διαχειριστικής Εταιρείας υδρογονανθράκων Γιάννης Μπασιάς σε μια αποκλειστική συνέντευξη στον 9.84 και τον Γιώργο Σαχίνη σύμφωνα με την οποία παρουσίασε τις δικές του εκτιμήσεις για τους ενεργειακούς πόρους της πατρίδας μας σε θαλάσσιες ζώνες αλλά και την Ηπειρωτική χώρα.

Μάλιστα ο κος Μπασιάς εξήγησε γιατί το ενεργειακό παιχνίδι στην Ανατολική Μεσόγειο συνδέεται ευθέως τόσο με τα μεγάλα γεωπολιτικά παιχνίδια όσο και με την πτώση της παρουσίας του πετρελαίου στην αγορά ενέργειας ,την ώρα που το φυσικό αέριο αναδύεται ως ο μεγάλος παίκτης στο παγκόσμιο ενεργειακό μείγμα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News