Γιώργος Κοντάκης: Συναντήθηκε με Κουράκη και Αρναουτάκη

Κρήτη
Γιώργος Κοντάκης: Συναντήθηκε με Κουράκη και Αρναουτάκη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρόκειται για τον υποψήφιο Πρύτανη του Πανεπιστημίου Κρήτης

Τον Πρόεδρο της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κρήτης κ. Γιάννη Κουράκη, καθώς και τον Περιφερειάρχη Κρήτης κ. Σταύρο Αρναουτάκη επισκέφτηκε σήμερα ο υποψήφιος Πρύτανης και Κοσμήτορας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης, Καθηγητής κ. Γιώργος Κοντάκης μαζί με τους αντιπρυτάνεις του σχήματος που ηγείται στις επερχόμενες πρυτανικές εκλογές (κ.κ. Κοσιώρη, Μυλωνάκη, Παυλίδη και Σπανουδάκη).

Η συνάντηση με το Γιάννη Κουράκη πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της ΠΕΔ Κρήτης στο Ηράκλειο όπου ο υποψήφιος Πρύτανης παρουσίασε το πρόγραμμα και τις θέσεις του ψηφοδελτίου του που στοχεύει μεταξύ άλλων στην περαιτέρω αναβάθμιση του Ιδρύματος και στην ουσιαστική σύνδεσή του με την κοινωνία και τους φορείς της Κρήτης.

Από την πλευρά του ο Γιάννης Κουράκης ευχαρίστησε τον κ. Κοντάκη και τους συνεργάτες του για τη σημερινή επίσκεψη, ευχήθηκε κάθε επιτυχία στο ψηφοδέλτιο που ηγείται και τόνισε την αναγκαιότητα συνεργασίας Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κρήτης και Πανεπιστημίου Κρήτης.

Το ΔΣ της ΠΕΔ εκτιμά ότι η παραγόμενη τεχνογνωσία και καινοτομία καθώς και το σημαντικό ερευνητικό έργο των Ανωτάτων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων  του νησιού μας σε όλους τους τομείς της παραγωγικής διαδικασίας, θα λειτουργήσει προς όφελος των πολιτών και των επιχειρήσεων και θα συμβάλλει στην επιδιωκόμενη ανάπτυξη του νησιού μας.

Ενώ, και τον Περιφερειάρχη κ. Σταύρο Αρναουτάκη επισκέφτηκε το πρωί ο υποψήφιος Πρύτανης του Πανεπιστημίου Κρήτης κ. Γιώργος Κοντάκης.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν πολλά από τα θέματα που απασχολούν την ακαδημαϊκή κοινότητα με έμφαση στα μεγάλα έργα υποδομών στα οποία ο κ. Αρναουτάκης έχει συμβάλει σημαντικά από τη θέση του. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην ολοκλήρωση του τεράστιου έργου κατασκευής τριών χιλιάδων εστιών σε Ηράκλειο και Ρέθυμνο, καθώς και του μεγάλου αμφιθεάτρου και των υπόλοιπων έργων στην πανεπιστημιούπολη του Γάλλου στο Ρέθυμνο. Στο πλαίσιο αυτό συζητήθηκαν και ζητήματα ενεργειακής επάρκειας και πράσινου αποτυπώματος που απασχολούν ιδιαίτερα το νησί.

Παράλληλα συζητήθηκαν και ζητήματα απορρόφησης των χρηματοδοτήσεων με το νέο ΕΣΠΑ στο οποίο η συνεργασία των δύο φορέων θα είναι αγαστή για την όσο το δυνατόν καλύτερη αξιοποίηση του προς όφελος της κοινωνίας της Κρήτης.

Στην εν λόγω συνάντηση συμμετείχε και ο Δημήτρης Ξενάκης, επιστημονικός υπεύθυνος του κοινού προγράμματος της Περιφέρειας και του Πανεπιστημίου Κρήτης για τη βιώσιμη ανάπτυξη.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News