default-image

Πεζοπορία στο φαράγγι του Κοτσιφού

Κρήτη
Πεζοπορία στο φαράγγι του Κοτσιφού

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εκδρομή του Φυσιολατρικού Συλλόγου Ηρακλείου στο νότιο τμήμα του Ρεθύμνου

Πεζοπορία του Φυσιολατρικού Συλλόγου Ηρακλείου θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 12 Ιουλίου, στο νότιο τμήμα του Ν. Ρεθύμνου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Στο νότιο τμήμα του Ν. Ρεθύμνου, σε όμορφα και ενδιαφέροντα σημεία θα περπατήσει ο Φυσιολατρικός Σύλλογος Ηρακλείου την Κυριακή στις 12-7-2020.

Η πορεία μας θα ξεκινήσει από το χωριό Κάνεβος (υψόμ.450μ) που βρίσκεται στην είσοδο του φαραγγιού του Κοτσιφού. Θα μπούμε στο μικρό αλλά πανέμορφο φαράγγι από την στενή είσοδό του και αμέσως θα δούμε στα αριστερά μας τον καταρράκτη 'Μπουτσινά' με ύψος 27 μέτρα.

Συνεχίζουμε στην κοίτη του φαραγγιού που είναι παράλληλα με τον δρόμο που διασχίζει το φαράγγι, αλλά σε πιο χαμηλό επίπεδο.

Η πορεία σ' αυτό το κομμάτι είναι σε βράχινο πεδίο (άλλοτε μικροί βράχοι-άλλοτε μεγάλοι) και μέσα από πικροδάφνες και λυγαριές. Οι εικόνες είναι όμορφες βλέποντας και τα κυπαρίσια να είναι καρφωμένα στα απότομα πρανή του φαραγγιού.

Θα φθάσουμε πιο κάτω στην γέφυρα του δρόμου που ενώνει το χωριό Σελλιά με το χωριό Μύρθιος.

Μέχρι εδώ είναι το πρώτο κομμάτι της πορείας μας. Απο εδώ και κάτω συνεχίζουμε το δεύτερο κομμάτι από χωματόδρομο και μονοπάτι και φθάνουμε στις πηγές του φαραγγιού του Κοτσιφού, που δημιουργείται  και μια λίμνη σε ένα καταπράσινο μέρος, από όπου αντλούν νερό τα γύρω χωριά.

Στην συνέχεια από χωματόδρομο και λίγο μονοπάτι θα φθάσουμε σε μέρος με πανέμορφο παλιό νερόμυλο και πετρόκτιστη γέφυρα. Κατά την πορεία μας θα δούμε και άλλους νερόμυλους στην κοίτη του φαραγγιού. Συνεχίζοντας από χωματόδρομο θα τερματίσουμε στον Πλακιά.

Ω.Π. 4  Β.Δ. (Οι πρώτες δύο(2) ώρες 1+). Οι επόμενες δύο(2) ώρες 1).

Όσοι επιθυμούν μπορούν να κάνουν το πρώτο μέρος της πορείας όλο από τον δρόμο, που περνάει το φαράγγι. Θα έχουν χρόνο να δουν το χωριό Κάνεβος και να πιούν και ένα καφέ στην είσοδο του φαραγγιού. Θα σταματήσουν και μέσα στο φαράγγι στην εκκλησία του Αγ. Νικολάου που είναι κτισμένη μέσα στον βράχο. Από εδώ μπορούν να αγναντέψουν όλη την θέα προς τον Πλακιά.

Στην συνέχεια θα προχωρήσουν το δρόμο και θα συναντηθούν με την πρώτη ομάδα στην γέφυρα που αναφέραμε παραπάνω και όλοι μαζί για το δεύτερο κομμάτι μέχρι τον Πλακιά. Στον Πλακιά θα υπάρχει χρόνος για μπάνιο.

Στην συνέχεια με το λεωφορείο, θα μεταβούμε στην ταβέρνα 'Μαριού', στο χωριό Μαριού, για φαγητό όσοι επιθυμούν, και με θέα όλα τα παράλια της περιοχής του Πλακιά.

Όσοι επιθυμούν να καθίσουν στον Πλακιά για περισσότερο μπάνιο και βόλτα, μπορούν να το κάνουν και τους παίρνουμε μετά το πέρας της ταβέρνας και αναχωρούμε για Ηράκλειο.

Τηρούμε τα μέτρα προστασίας της υγείας μας.

Υπενθυμίζουμε ότι η μάσκα είναι υποχρεωτική μέσα στο λεωφορείο.

Αρχηγός: Αλιφιεράκης Βασίλης  τηλ:6945-896121

Αναχώρηση: 07:30»

(Φωτογραφία αρχείου)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News