Πόσοι τουρίστες ήρθαν στην Κρήτη - Οι 5 πρώτες μέρες για τον τουρισμό

Κρήτη
Πόσοι τουρίστες ήρθαν στην Κρήτη - Οι 5 πρώτες μέρες για τον τουρισμό

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αναλυτικά στοιχεία για το νησί παρουσιάστηκαν στην εκπομπή «Ώρα Αιχμής»

31.553 Έλληνες και ξένοι επισκέπτες έφτασαν στην αεροδρόμιο "Νίκος Καζαντζάκης" του Ηρακλείου τις πρώτες πέντε μέρες του Ιουλίου με βάση την δυναμική των αριθμών από το δεύτερο μεγαλύτερο αεροδρόμιο της χώρας τα στοιχεία παρουσιάστηκαν στην εκπομπή «Ώρα Αιχμής» της ΚΡΗΤΗ TV και αποτελούν την πρώτη ουσιαστική αίσθηση της τουριστικής περιόδου που ξεκίνησε την 1η Ιουλίου με σημείο αναφορά και την επιδημιολογική καμπύλη της πανδημίας. Συνολικά στο Ηράκλειο έφτασαν 5.739 επιβάτες με πτήσεις εσωτερικού και 25.814 με πτήσεις εξωτερικού. Οι αριθμοί αφορούν τις αφίξεις από την 1η Ιουλίου μέχρι και την 5η Ιουλίου.

Οι 8 πρώτοι στις αφίξεις

Όσον αφορά την συνολική εκτίμηση για τις αφίξεις να είναι περίπου στις  45 .000 μέσα σε πέντε μέρες από τα δύο μεγάλα αεροδρόμια της Κρήτης. Εντυπωσιακή από τις πρώτες αφίξεις στο Ηράκλειο είναι η δυναμική των Γερμανών μιας και τις πρώτες πέντε μέρες στο «Νίκος Καζαντζάκης» έφτασαν 11.811 τουρίστες, στην δεύτερη θέση οι Ολλανδοί με 2.342 αφίξεις ,στην τρίτη θέση οι Γάλλοι 2.308 επιβάτες και ακολουθούν οι Ελβετοί, οι Τσέχοι ,οι Βέλγοι, οι Πολωνοί, οι Αυστριακοί και οι Εσθονοί ενώ την ακτινογραφία των πρώτων αφίξεων συμπληρώνουν ακόμα 8 χώρες.

Έγιναν 5.500 έλεγχοι 

Με βάση τα αριθμητικά δεδομένα από την πρώτη μέρα των αφίξεων στο αεροδρόμιο Νίκος Καζαντζάκης του Ηρακλείου μέχρι κα τη Δευτέρα 5 Ιουλίου πραγματοποιήθηκαν 4.125 έλεγχοι ανά ημέρα και 1.375 έλεγχοι ανά ημέρα στο αεροδρόμιο Δασκαλογιάννης των Χανίων. Το σύνολο των ελέγχων στα δύο μεγάλα αεροδρόμια της Κρήτης από την 1/7 έως και τις 5/7 πραγματοποιήθηκαν 5.500 έλεγχοι (824 ανά ημέρα στο Ηράκλειο και 275 ανά ημέρα στα Χανιά.

Μέχρι και το πρωί της Δευτέρας από τους δειγματοληπτικούς ελέγχους για covid 19 στα αεροδρόμια της Κρήτης εντοπίστηκαν δύο θετικά δείγματα που αφορούσαν δύο τουρίστριες από Γερμανία και Ρουμανία που βρίσκονται ήδη στο ξενοδοχείο καραντίνας στην Χερσόνησο. Παράλληλα ξεκίνησε από την πρώτη στιγμή η ιχνηλάτηση των επαφών τους.

Σύμφωνα με την διοικήτρια της 7ης Υγειονομικής περιφέρειας Κρήτης Λένα Μπορμπουδάκη που ήταν στο πάνελ της εκπομπής «Ώρα Αιχμής» είναι σε εξέλιξη ο σχεδιασμός για την διαχείριση έκτακτων περιστατικών κορωνοϊού με την υγειονομική περιφέρεια να δίνει βάση στην αύξηση των κρεβατιών στα νοσοκομεία του νησιού αλλά και των αντίστοιχων κρεβατιών στις ΜΕΘ της Κρήτης.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News