Έκτακτο Δελτίο Καιρού: «Έρχεται»… χαλάζι - Πότε αναμένονται καταιγίδες στην Κρήτη

Κρήτη
Έκτακτο Δελτίο Καιρού: «Έρχεται»… χαλάζι - Πότε αναμένονται καταιγίδες στην Κρήτη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Καλοκαιρινές… βροχές, καταιγίδες και χαλάζι - Πότε και που θα «χτυπήσει» η κακοκαιρία

Μπορεί ο Ιούλιος να «μπήκε» με πολύ καλοκαιρινές «διαθέσεις» και θερμοκρασίες - «φωτιά» και για την Κρήτη, ωστόσο, από ότι φαίνεται η εξέλιξη του καιρού, δε θα είναι ίδια!

Μάλιστα για τη ραγδαία μεταβολή του καιρού, η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία εξέδωσε Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού, το οποίο μπορεί, μεν, να μην περιλαμβάνει την Κρήτη, ωστόσο, σύμφωνα με την πρόγνωση, τη Δευτέρα 6 και την Τρίτη 7 Ιουλίου, στο νησί, αναμένονται παροδικές νεφώσεις και θα εκδηλωθούν πρόσκαιροι όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες

Όπως αναφέρεται στο Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης καιρού:

Μεταβολή του καιρού προβλέπεται από το βράδυ του Σαββάτου (04-07-2020) από τα βόρεια, με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές που θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και πρόσκαιρα από ισχυρούς ανέμους.

Πιο αναλυτικά θα επηρεαστούν:

  1. Από το βράδυ του Σαββάτου (04-07-2020) και κυρίως από νωρίς το πρωί της Κυριακής (05-07-2020) η Μακεδονία (κυρίως η κεντρική), από τις μεσημβρινές ώρες της Κυριακής η Θεσσαλία, οι Σποράδες, η Στερεά, η Πελοπόννησος και πρόσκαιρα η Ήπειρος και πιθανώς η βόρεια Εύβοια.

Τα φαινόμενα το βράδυ θα περιοριστούν στα κεντρικά και βόρεια και θα εξασθενήσουν.

α. Τις πρωινές και εκ νέου από τις βραδινές ώρες η κεντρική Μακεδονία, η Θεσσαλία και πιθανώς οι Σποράδες.

β. Η Πελοπόννησος, η Ήπειρος και η Στερεά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.

Η Κεντρική Μακεδονία, τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες τα υπόλοιπα ηπειρωτικά και κυρίως η Πελοπόννησος.

Γενικά αίθριος καιρός. Στα ηπειρωτικά από τις μεσημβρινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι, ενώ στη Μακεδονία, τη Θεσσαλία και τα ορεινά των υπόλοιπων περιοχών θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες. Τις βραδινές ώρες, στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά, ο καιρός θα βελτιωθεί. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5, πρόσκαιρα στο Αιγαίο και από τις απογευματινές ώρες στο Ιόνιο 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα κεντρικά και βόρεια.

Στη Μακεδονία, νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες με τοπικές βροχές και κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, σποραδικές καταιγίδες. Στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικούς όμβρους και καταιγίδες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Στη νησιωτική χώρα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με παροδικές νεφώσεις στο Ιόνιο και τα ορεινά της Κρήτης, όπου ενδέχεται να σημειωθούν πρόσκαιροι όμβροι. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα πελάγη τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά.

ΔΕΥΤΕΡΑ ΚΑΙ ΤΡΙΤΗ

Στα ηπειρωτικά άστατος καιρός, κατά περιόδους νεφελώδης με τοπικές βροχές και κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες σποραδικές καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός, όμως στο Ιόνιο και την Κρήτη θα υπάρχουν παροδικές νεφώσεις και θα εκδηλωθούν πρόσκαιροι όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες και βαθμιαία στα νότια από δυτικές διευθύνσεις, 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στην ανατολική νησιωτική χώρα.

ΤΕΤΑΡΤΗ

Γενικά αίθριος καιρός με παροδικές νεφώσεις στα ανατολικά. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι στα Ηπειρωτικά ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ και στα νότια δυτικοί με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Ενημερωθείτε ΕΔΩ για όλες τις εξελίξεις για τον καιρό

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News