Η Περιφερειακή Ένωση Τυφλών Κρήτης ευχαριστεί τα Οπτικά Κέντρα «Μαρκάκης»

Κρήτη
Η Περιφερειακή Ένωση Τυφλών Κρήτης ευχαριστεί τα Οπτικά Κέντρα «Μαρκάκης»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ευχαριστήριο της Περιφερειακής Ένωσης Τυφλών Κρήτης στα Οπτικά Κέντρα «Μαρκάκης» και την οικογένεια Μαρκάκη

Την ανάγκη και μέσω του ηλεκτρονικού Τύπου αισθάνεται η Περιφερειακή Ένωση Τυφλών Κρήτης να ευχαριστήσουν τα Οπτικά Κέντρα «Μαρκάκης» καθώς και την οικογένεια Μαρκάκη, για την προσφορά τους στο Σωματείο τους, η οποία φορά ηλεκτρονικούς υπολογιστές με πλήρη έκδοση του λογισμικού Supernova, το οποίο καλύπτει τις ανάγκες εκπαίδευσης στη χρήση και πρόσβασης στο διαδίκτυο των τυφλών.

Ειδικότερα, στο ευχαριστήριό τους αναφέρουν τα εξής:

«Η ΠΕΤΚ που εκπροσωπεί τους τυφλούς όλης της Κρήτης και τις οικογένειές τους, θέλει να ευχαριστήσει για τη δωρεά που πραγματοποιήσατε στο Σωματείο μας, η οποία αφορά στην αγορά Η/Υ με την πλήρη έκδοση του λογισμικού Supernova, το οποίο καλύπτει τις ανάγκες εκπαίδευσης στη χρήση Η/Υ και πρόσβασης στο διαδίκτυο των τυφλών, με όλους τους τρόπους, οι οποίοι είναι οι εξής:

Α) Αναγνώστης οθόνης Η/Υ: Με την εκκίνηση των Windows το Supernova αναλαμβάνει την επικοινωνία του χρήστη με το περιβάλλον του υπολογιστή, ανακοινώνοντας όχι μόνο το πάτημα των πλήκτρων ή τους χαρακτήρες στην οθόνη, αλλά και τα αντικείμενα του περιβάλλοντος των Windows, δίνοντας μία ολοκληρωμένη εικόνα για τα μενού, τους διαλόγους, τα εικονίδια και γενικά την κατάσταση στην οθόνη. Ο αναγνώστης οθόνης είναι ένα βασικό εργαλείο για κάθε τυφλό χρήστη Η/Υ, αφού με τη βοήθεια του προγράμματος σύνθεσης φωνής επιτυγχάνει την ανάγνωση των δεδομένων της οθόνης.

Β) Μεγεθυντής Οθόνης Η/Υ: Λογισμικό με λειτουργία μεγεθυντικού φακού. Με τη χρήση του λογισμικού αυτού, προβάλλονται στην οθόνη του υπολογιστή σε μεγέθυνση όλα τα στοιχεία της γραφικής διεπαφής του χρήστη. Ο Μεγεθυντής Οθόνης έχει τη δυνατότητα να μεγεθύνει οτιδήποτε εμφανίζεται στην οθόνη, κείμενο, εικόνα ή ακόμα και ένα μικρό στόχο μέχρι και 32 φορές, αποδίδοντας πάντα καθαρή εικόνα, ενώ παράγει και εκτυπώσεις κειμένων με μεγεθυσμένους χαρακτήρες. Το λογισμικό αυτό καλύπτει επίσης και τις ανάγκες των ατόμων με χρωματικές δυσλειτουργίες και προσφέρει λειτουργίες υψηλής αντίθεσης ή αντιστροφής χρωμάτων.

Γ) Απεικόνιση σε Braille, εφόσον υπάρχει αντίτοιχη ειδική οθόνη Braille.

Με αυτό το λογισμικό, θα υπάρξει δυνατότητα εκπαίδευσης στη χρήση Η/Υ οποιουδήποτε μέλους μας».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News