ΚΡΗΤΗ TV: "Δύο στα δύο" οι Αντιθέσεις με Ροζάκη και φρεγάτες

Κρήτη
ΚΡΗΤΗ TV: "Δύο στα δύο" οι Αντιθέσεις με Ροζάκη και φρεγάτες

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η αξιοπιστία, το ρεπορτάζ και η εμπειρία του Γιώργου Σαχίνη, "βγάζουν" μπροστά την ΚΡΗΤΗ TV

Η ενημέρωση από τα περιφερειακά κανάλια μπορεί να αποδειχτεί πολλές φορές πιο ουσιαστική! Και για την “ΚΡΗΤΗ TV” έχουμε δύο στα δύο τις τελευταίες Παρασκευές! Η εκπομπή του Γιώργου Σαχίνη “Αντιθέσεις”, που μεταδίδεται από την “ΚΡΗΤΗ TV”, έχει χτυπήσει διπλό τζακ-ποτ στα τελευταία δύο επεισόδια. Στο ένα αποκαλύφθηκε ότι τουρκικές φρεγάτες παρεμπόδισαν νατοϊκά πλοίο κοντά στη Λιβύη και η Γαλλία αποσύρθηκε, ενώ την περασμένη Παρασκευή ο ομότιμος καθηγητής του ΕΚΠΑ Χρ. Ροζάκης μίλησε για απομακρυσμένο Καστελόριζο από τη Ρόδο και μαξιμαλιστικές διαπραγματευτικές θέσεις της Ελλάδας, και πλέον έγινε γνωστό ότι η θητεία του ως προέδρου στο Επιστημονικό Συμβούλιο του ΥΠ.ΕΞ. έληξε στις 7 Ιουνίου και δεν ανανεώνεται.

Σε διευκρινιστικές δηλώσεις προχώρησε χθες ο κ. Ροζάκης, μιλώντας σε δημοσιογράφους του ΑΝΤ1, δηλώνοντας: «Σε καμία περίπτωση δεν ισχυρίστηκα ότι το Καστελόριζο δεν ανήκει στην Ελλάδα. Εγώ ισχυρίζομαι ότι το Καστελόριζο δεν ανήκει στα Δωδεκάνησα, στο σύμπλεγμα. Έχει δικαιώματα σε ΑΟΖ το Καστελόριζο».

 Γιώργος Κουμπουτσάκος: "Αδιανόητο"

«Αδιανόητο» χαρακτήρισε ο αναπληρωτής υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Γιώργος Κουμουτσάκος, «να μιλάμε για “απομονωμένα” τμήματα ελληνικής επικράτειας».

Σε ανάρτησή του στο Twitter, χθες Τετάρτη το πρωί, ο κ. Κουμουτσάκος ανάφερε: «Όταν πρόκειται για εδαφική ακεραιότητα, κυριαρχία ή κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας, είναι αδιανόητο να μιλάμε για “απομονωμένα” τμήματα ελληνικής επικράτειας. Η υπεράσπιση της έσχατης γωνιάς της πατρίδας είναι θεμελιώδης υποχρέωση του ελληνικού κράτους, του κάθε Έλληνα».

Και πρόσθεσε: «Αυτή η υποχρέωση γίνεται ακόμη μεγαλύτερη για τις ακριτικές περιοχές της χώρας μας. Και αυτό ισχύει απόλυτα είτε αφορά ξηρά, νησί ή τμήμα της θάλασσάς μας. Άλλωστε, η νησιωτικότητά μας, απ’ άκρη σ’ άκρη, είναι σάρκα από τη σάρκα της Ελλάδας. Δε διαχωρίζεται. Δεν τεμαχίζεται».

https://twitter.com/GKoumoutsakos/status/1278207968668979201

Τις δηλώσεις τού κ. Ροζάκη σχολίασε και ο βουλευτής της Ν.Δ. και διεθνολόγος, Άγγελος Συρίγος, μιλώντας στον ΑΝΤ1. Ο κ. Συρίγος σημείωσε ότι ο κ. Ροζάκης «θα έπρεπε να είναι πιο προσεκτικός» όταν διατυπώνει τέτοιες απόψεις. Παρ' όλα αυτά, ο ίδιος αναγνώρισε ότι πρόκειται για τον «κορυφαίο Έλληνα διεθνολόγο», αν και, όπως σημείωσε, ο ίδιος έχει «σοβαρές διαφωνίες» μαζί του.

Αποστάσεις από τις απόψεις του ομότιμου καθηγητή Χρήστου Ροζάκη που έχουν προκαλέσει σάλο λαμβάνει το υπουργείο Εξωτερικών.

Παρά το γεγονός ότι δεν έχει εκδοθεί επίσημη ανακοίνωση, κύκλοι του υπουργείου δήλωσαν, με αφορμή δημοσιεύματα στον Τύπο για τα όσα δήλωσε ο ομότιμος καθηγητής του ΕΚΠΑ Χρήστος Ροζάκης, σε συνέντευξή του σε τηλεοπτικό σταθμό της Κρήτης: Η τριετής θητεία του κ. Ροζάκη, ως προέδρου του Επιστημονικού Συμβουλίου του υπουργείου Εξωτερικών, έληξε στις 7 Ιουνίου 2020. Αυτονόητο είναι, συνεπώς, ότι ο κ. Ροζάκης εκφράζει προσωπικές του απόψεις, επισημαίνουν.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News