Κρήτη

«Τουρισμός για όλους»: Ξεκινούν οι αιτήσεις – Πόσα καταλύματα συμμετέχουν στην Κρήτη;

Mε αγωνία περίμεναν την έναρξη των αιτήσεων οι δικαιούχοι του προγράμματος. Ξεκινούν σήμερα Δευτέρα, 29 Ιουνίου, οι δηλώσεις συμμετοχής των δικαιούχων του προγράμματος «Τουρισμός Για Όλους». Οι δηλώσεις θα υποβάλλονται αποκλειστικά διά μέσου της ηλεκτρονικής εφαρμογής www.tourism4all.gov.gr, ενώ τα voucher θα δοθούν διά μέσου κλήρωσης. Οι δηλώσεις θα ολοκληρωθούν την Κυριακή 5 Ιουλίου. Η κλήρωση πραγματοποιείται μετά την κατάρτιση του οριστικού μητρώου δικαιούχων είτε δημόσια με ειδική μηχανική κληρωτίδα είτε με ηλεκτρονικό τρόπο, σε συνεργασία με ανεξάρτητο πιστοποιημένο φορέα.

Οι αιτήσεις καλύπτουν όλες τις περιφέρειες της Ελλάδας και αφορούν σε όλες τις κατηγορίες (ξενοδοχεία, ενοικιαζόμενα δωμάτια κ.ά.), κι έτσι οι δικαιούχοι μπορούν να επιλέξουν μέσα από μια μεγάλη ποικιλία το ιδανικό για τις ανάγκες τους κατάλυμα.

Τα καταλύματα σύμφωνα με το ieidiseis.gr ανέρχονται σε:

Πελοπόννησος: 126

Στερεά Ελλάδα: 229

Αττική: 66

Βόρειο Αιγαίο: 119

Δυτική Ελλάδα: 54.

Δυτική Μακεδονία: 21

Δωδεκάνησα: 78.

Ήπειρος: 141

Θεσσαλία: 175

Ιόνιο: 190

Κεντρική Μακεδονία: 291

Κρήτη: 161

Κυκλάδες: 138

Από την κλήρωση προκύπτουν οι δικαιούχοι που θα λάβουν διατακτική ταξιδίου (e-voucher), τ’ οποίο ενσωματώνει μια οικονομική αξία και ο αποκλειστικός σκοπός του είναι η ανταλλαγή της με υπηρεσίες διαμονής από τους παρόχους.

 

Τα κριτήρια

Το κριτήριο είναι 16.000 ευρώ για ετήσιο ατομικό εισόδημα και από 28.000 για το οικογενειακό, συν την προσαύξηση 1.500 ευρώ ανά τέκνο, 33.000 για τρίτεκνες οικογένειες και 38.000 για πολύτεκνες οικογένειες.

 

Επιδοτούνται κατά το ήμισυ του μισθώματος 4 διανυκτερεύσεις, φτάνοντας συνολικά στα 120 ευρώ ανά άτομο. Υπολογίζεται ότι η υλοποίηση του προγράμματος «Τουρισμός για Όλους» θα παρέχει εφέτος περίπου 1 εκατομμύριο διανυκτερεύσεις.

 

Το e-voucher είναι προσωποποιημένο και εκδίδεται στο όνομα του δικαιούχου, ενώ αντιστοιχεί στο ποσό που δικαιούται ανάλογα με τα ωφελούμενα μέλη, εμπεριέχει δε, μοναδικό κωδικό και εκχωρείται στον πάροχο των υπηρεσιών για χρήση σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται στη Δημόσια Πρόσκληση.

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια