Κρήτη

Εθελοντική Αιμοδοσία του «Αιματοκρήτη» στη Φόδελε

Στα πλαίσια του προγράμματος «αιμοδοτούμε_μαζί»

Δράση Εθελοντικής Αιμοδοσίας θα λάβει χώρα στη Φόδελε, την Τρίτη 30 Ιουνίου κατά τις ώρες 16:30 – 19:30, στην πλατεία έξω από τα κοινοτικό γραφείο.

Συγκεκριμένα, την Εθελοντική Αιμοδοσία διοργανώνει ο Παγκρήτιος Σύνδεσμος Εθελοντών Αιμοδοτών και Δωρητών Οργάνων Σώματος «Αιματοκρήτης» σε συνεργασία με τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων, τον Πολιτιστικό Σύλλογο, την Ενορία και το Τοπικό Συμβούλιο Φόδελε.

Όπως αναφέρεται, αίμα μπορούν να δωρίσουν όλοι οι υγιείς άνδρες και γυναίκες από 18-65.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Εθελοντική Αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 30.06.2020 στην Φόδελε (στην πλατεία έξω από το κοινοτικό γραφείο),  και ώρες 16:30 – 19:30. 

Πρόκειται για μια προσπάθεια την οποία διοργανώνει ο Παγκρήτιος Σύνδεσμος Εθελοντών Αιμοδοτών και Δωρητών Οργάνων Σώματος «Αιματοκρήτης» στα πλαίσια του προγράμματος «αιμοδοτούμε_μαζί», σε συνεργασία με τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων, τον Πολιτιστικό Σύλλογο, την Ενορία και το Τοπικό Συμβούλιο Φόδελε. Οι αιμοληψίες θα πραγματοποιηθούν από την κινητή μονάδα Κέντρου Αίματος Βενιζελείου Νοσοκομείου Ηρακλείου.

Κάθε Εθελοντής Αιμοδότης θα λάβει ατομική κάρτα με την οποία μπορεί να καλύψει πιθανή μελλοντική ανάγκη σε αίμα, δική του ή συγγενή. Σημαντικό είναι ότι ο «Αιματοκρήτης» και οι συνεργαζόμενοι φορείς δεν έχουν τράπεζα αίματος ούτε διαχειρίζονται το αίμα που συλλέγεται. Το αίμα εξολοκλήρου διατίθεται στις ανάγκες παιδιών με μεσογειακή αναιμία, χειρουργεία, τροχαία, τοκετούς ή αιματολογικά νοσήματα.

Αίμα μπορούν να δώσουν όλοι οι υγιείς άνδρες και γυναίκες από 18-65 ετών. Πρέπει να είναι ξεκούραστοι, να έχουν πάρει ελαφρύ πρωινό και να έχουν μαζί τους την αιμοδοτική τους κάρτα ή το ΑΜΚΑ και την αστυνομική τους ταυτότητα.

Σας περιμένουμε για να μοιραστούμε αυτήν την όμορφη εμπειρία ζωής!».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια