Κρήτη

Στον «πάγο» η κρουαζιέρα – Τι ισχύει για το Ηράκλειο

Καμιά προσέγγιση στο λιμάνι του Ηρακλείου τον Ιούλιο και τον Αύγουστο – Ενδιαφέρον για τον Μάρτιο του 2021

Στη δίνη της καταιγίδας του κορωνοϊού βρίσκεται ο κλάδος της Κρουαζιέρας σε Παγκόσμιο επίπεδο καθώς εδώ και μήνες έχουν παγώσει τα πάντα, ενώ κανείς δεν μπορεί να προβλέψει την έναρξη των νέων δρομολογίων καθώς επικρατεί φόβος στους επιβάτες, που επιλέγουν την κρουαζιέρα, ως τρόπο διακοπών.

Και στο λιμάνι του Ηρακλείου, οι συνέπειες είναι αισθητές καθώς δεν υπάρχει… στον ορίζοντα ούτε μια προσέγγιση κρουαζιερόπλοιου μέχρι τον Αύγουστο, με τα πράγματα να είναι στον αέρα και για τον μήνα Σεπτέμβριο.

Τεράστια οικονομική ζημιά λόγω της Πανδημίας έχει υποστεί ο ανερχόμενος κλάδος της Κρουαζιέρας.

Η αντίστροφη μέτρηση ξεκίνησε τον Απρίλιο, οπότε εταιρείες ακύρωναν τα ταξίδια τους, αναζητώντας λιμάνια για να αγκυροβολήσουν προσωρινά, με τον ανερχόμενο κλάδο της κρουαζιέρας να δέχεται τεράστια οικονομική ζημιά λόγω της πανδημίας.

Σύμφωνα με στοιχεία, τον Απρίλιο του 2020, 112 κρουαζιερόπλοια βρίσκονταν δεμένα σε λιμάνια, σε Παγκόσμιο επίπεδο.

Τα μαύρα σύννεφα παραμένουν στον χώρο της Κρουαζιέρας και στο λιμάνι του Ηρακλείου καθώς σύμφωνα με τον Γιάννη Βαρδαβά, τόσο τον Ιούλιο όσο και τον Αύγουστο δεν θα υπάρξει καμία προσέγγιση από Κρουαζιερόπλοιο στο λιμάνι του Ηρακλείου, ενώ θολά είναι τα πράγματα και για τον Σεπτέμβριο.

Το πλήγμα στον κλάδο της κρουαζιέρας είναι τεράστιο και η φετινή χρονιά θεωρείται χαμένη.

Στελέχη του Οργανισμού Λιμένος Ηρακλείου ευελπιστούν τον Οκτώβριο και Νοέμβριο να καλύψουν ένα πολύ μικρό μέρος των ζημιών, το οποίο είναι σταγόνα στον ωκεανό.

Ο κλάδος της κρουαζιέρας βρίσκεται αντιμέτωπος με μια πρωτόγνωρη, απρόβλεπτη και συνεχώς μεταβαλλόμενη κατάσταση, ενώ το μεγαλύτερο πρόβλημα μετά την καταιγίδα του κορωνοϊού είναι πως θα ξανακερδίσουν την εμπιστοσύνη των επιβατών προκειμένου να επιλέξουν και πάλι ως τρόπο διακοπών την κρουαζιέρα.

Και ενώ συμβαίνουν όλα αυτά, εταιρείες καταθέτουν αιτήματα, στον Οργανισμό Λιμένος Ηρακλείου προκειμένου να αγκυροβολήσουν και να φιλοξενηθούν στο λιμάνι μέχρι τον Μάρτιο του 2021.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό

 

 

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια