Κρήτη

Έρχεται ήπιος καύσωνας στην χώρα – Τοπικά 38αρια

Η πρόβλεψη του Γιάννη Καλλιάνου – Τι αναφέρει για την Κρήτη

Η εξασθένηση του μελτεμιού από την Τρίτη στο Αιγαίο θα σημάνει την περαιτέρω κίνηση των θερμών αερίων μαζών από την βόρεια Αφρική προς την περιοχή μας,  σύμφωνα με την πρόβλεψη του Μαθηματικού – Μετεωρολόγου Γιάννη Καλλιάνου.

Σύμφωνα με τα νεότερα προγνωστικά στοιχεία, από την Τρίτη μέχρι και τα τέλη της εβδομάδας που έρχεται, ο καιρός θα είναι άκρως καλοκαιρινός με τον υδράργυρο να σημειώνει σημαντική άνοδο σε σχέση με τις προηγούμενες ημέρες και να φτάνει στα επίπεδα ήπιου καύσωνα. Αυτό σημαίνει ότι οι μέγιστες θερμοκρασίες στις ευπαθείς στη ζέστη περιοχές της πεδινής ηπειρωτικής χώρας θα φτάσουν τους 36-37°C και πιθανόν τοπικά ακόμη και τους 38°C.

Οι συνθήκες θα είναι καθαρά καλοκαιρινές και στην περιοχή της Αττικής με τη θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης της Αθήνας να είναι πολύ ανεβασμένη. Οι μέγιστες τιμές του υδραργύρου στις επόμενες ημέρες θα είναι οι ακόλουθες :

Δευτέρα : 34-35°C

Τρίτη : 37°C

Τετάρτη : 36-37°C

Πέμπτη : 36°C

Υψηλές θερμοκρασίες και σε περιοχές της Κρήτης

Εκτός της Αττικής, αρκετή ζέστη θα επικρατήσει και σε ευπαθή στη ζέστη τμήματα της πεδινής ηπειρωτικής χώρας, όπως για παράδειγμα :

- Πεδινά κεντρικής Μακεδονίας

- Θεσσαλικός Κάμπος

- Κάμπος Αγρινίου

- Πεδινά Φθιώτιδας και Βοιωτίας

- Δυτική Πελοπόννησος

- Αργολικός κάμπος

- Μεσαρά (νότια Κρήτη)

- Ρόδος

Για αναλυτική πρόβλεψη καιρού πατήστε (ΕΔΩ)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια