Στο έλεος των ισχυρών βοριάδων η Κρήτη το Σάββατο - Τι μας επιφυλάσσει ο καιρός την Κυριακή

Κρήτη
Στο έλεος των ισχυρών βοριάδων η Κρήτη το Σάββατο - Τι μας επιφυλάσσει ο καιρός την Κυριακή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ισχυρές ήταν οι ριπές του ανέμου στην Κρήτη σήμερα Σάββατο

Στο έλεος των βοριάδων η Μεγαλόνησος το Σάββατο, αφού σε κάποιες περιοχές οι ριπές έφτασαν και τα 82 km/h

Ειδικότερα, ριπές ανέμου που έφτασαν τα 82 km/h σημειώθηκαν το Σάββατο στον Πλακιά Ρεθύμνου.

Οι οκτώ μεγαλύτερες τιμές ριπών ανέμου που κατέγραψαν οι σταθμοί του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr, σύμφωνα με τον Διευθυντή Ερευνών στο Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών κ. Κ. Λαγουβάρδο, δίνονται στον πίνακα που ακολουθεί και αφορούν την Κρήτη.

Ειδικότερα και σύμφωνα με τον χάρτη του meteo.gr, στον Πλακιά Ρεθύμνου οι ριπές έφτασαν τα 82km/h, στη Φινοκαλιά Λασιθίου 77/km/h, στην Παλαιόχωρα Χανίων 66 km/h, στον Άγιο Νικόλαο 61 km/h, στον Λέντα Ηρακλείου 61 km/h, στον Φουρφουρά Ρεθύμνου 61 km/h, στην Μονή Τοπλού και την Ιεράπετρα 58 km/h 

Ο καιρός αύριο

Καλός και ζεστός καιρός στις περισσότερες περιοχές της χώρας. Βροχές και σποραδικές καταιγίδες τις θερμές ώρες της ημέρας κυρίως στα βορειοδυτικά ορεινά. Βόρειοι άνεμοι στο Αιγαίο με εντάσεις έως 7 μποφόρ και πρόσκαιρα στο Καβοντόρο 8 μποφόρ.

Πιο αναλυτικά, την Κυριακή 28 Ιουνίου 2020 σε ολόκληρη τη χώρα θα επικρατήσει καλός και ζεστός καιρός. Τις θερμές ωστόσο ώρες της ημέρας στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν βροχές και σποραδικές καταιγίδες στα βορειοδυτικά τμήματα και κυρίως ορεινά στα ορεινά.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Βόρεια Ελλάδα από 12 έως 34 βαθμούς, στην Ήπειρο και στη Θεσσαλία από 15 έως 35, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 15 έως 34 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 18 έως 33 βαθμούς και στα νησιά του Αιγαίου από 18 έως 33 βαθμούς αλλά στις Σποράδες, στις Κυκλάδες και στη Βόρεια Κρήτη οι μέγιστες δε θα ξεπεράσουν τους 28 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με εντάσεις έως 7 μποφόρ και πρόσκαιρα στο Καβοντόρο 8 μποφόρ. Στο Ιόνιο θα πνέουν ασθενείς άνεμοι και τις θερμές ώρες της ημέρας δυτικοί βορειοδυτικοί άνεμοι με εντάσεις έως 5 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένεται ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με εντάσεις έως 5 μποφόρ και στο Νότιο Ευβοϊκό έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 31 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται λίγες νεφώσεις οι οποίες τις μεσημεριανές ώρες πρόσκαιρα θα αυξηθούν. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι ασθενείς. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 19 έως 29 βαθμούς.

Η ανακοίνωση του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηρακλείου

Την Κυριακή ο καιρός σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία προβλέπεται γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 Μποφόρ. Η μέγιστη θερμοκρασία 28 βαθμοί Κελσίου, ενώ στη νότια τη νότια Κρήτη θα είναι 2 με 3 βαθμούς υψηλότερη.

*Καλούνται όλοι οι ιδιοκτήτες ελλιμενιζόμενων στην περιοχή μας, πλοίων και μικρών σκαφών να λάβουν όλα τα ενδεδειγμένα μέτρα ασφαλούς πρόσδεσης των σκαφών τους.

*Ορμούντα επαγγελματικά αλιευτικά σκάφη να αποφύγουν δραστηριοποίηση κατά το χρόνο ισχύος δελτίου καιρικών φαινομένων.

*Ρυμουλκά – ναυαγοσωστικά – αλιευτικά και εθελοντικές ομάδες καλούνται να βρίσκονται σε άμεση ετοιμότητα για παροχή συνδρομής σε περίπτωση που απαιτείται.

*Καλούνται τα τοπικά έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα μαζικής ενημέρωσης για τη συχνή αναμετάδοση των παραπάνω εντολών – οδηγιών καθ’ όλη τη διάρκεια που θα βρίσκονται σε ισχύ, τα επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα.

*Τέλος, το Κεντρικό Λιμεναρχείο ενημερώνει ότι έχει θέσει σε ετοιμότητα όλο το προσωπικό και τα διατιθέμενα πλωτά και χερσαία μέσα προς αντιμετώπιση περιστατικών παροχής βοήθειας σε τυχόν κινδυνεύοντα πλοία, μικρά σκάφη και πρόσωπα.  

Η πρόγνωση για την Κρήτη και όλη την Ελλάδα ΕΔΩ

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News