Χρυσοχοΐδης, Θεοχάρης και Χαρδαλιάς στην Κρήτη

Κρήτη
Χρυσοχοΐδης, Θεοχάρης και Χαρδαλιάς στην Κρήτη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ποιος ο σκοπός των υπουργικών αφίξεων στο νησί

“Μπαράζ” κυβερνητικών... αφίξεων θα έχουμε στην Κρήτη.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης θα βρεθεί σήμερα το πρωί στα Ανώγεια, ενώ το νησί μας επισκέπτεται σήμερα και ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς.

Κάθοδος Χαρδαλιά

Η επίσκεψη του κ. Χαρδαλιά σχετίζεται με το “άνοιγμα” των περιφερειακών αεροδρομίων της χώρας, το οποίο έχει προγραμματιστεί για την 1η Ιουλίου στις πτήσεις εξωτερικού.

Σύμφωνα με το επίσημο πρόγραμμα, ο Νίκος Χαρδαλιάς θα βρεθεί στις 12 το μεσημέρι στο αεροδρόμιο Χανίων “Ιωάννης Δασκαλογιάννης”, ενώ στις 4:30 το απόγευμα θα επισκεφτεί το αεροδρόμιο Ηρακλείου “Νίκος Καζαντζάκης”.

Ας σημειωθεί ότι μέσα σε διάστημα 4 ημερών ο κ. Χαρδαλιάς θα επισκεφτεί συνολικά 18 περιφερειακά αεροδρόμια της Ελλάδας.

Σκοπός της επίσκεψης είναι να γίνει συντονισμός σε όλες τις διαδικασίες ασφαλούς έναρξης λειτουργίας των αεροδρομίων, σε συνεργασία με τις κατά τόπους αρμόδιες Αρχές. Εξάλλου, αναμένεται να γίνουν συναντήσεις και με εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Όπως προαναφέραμε, εξάλλου, σήμερα θα βρίσκεται στα Ανώγεια ο κ. Χρυσοχοΐδης, ο οποίος στην τελευταία του επίσκεψη στο Ηράκλειο είχε εκφράσει την επιθυμία να επισκεφτεί τον ορεινό Μυλοπόταμο.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, ο οποίος θα συνοδεύεται πιθανότατα από τον Ρεθυμνιώτη υφυπουργό Μεταφορών και Υποδομών κ. Γιάννη Κεφαλογιάννη, θα βρίσκεται στο Δημαρχείο Ανωγείων στις 11:30 σήμερα το πρωί. Εκεί θα συμμετάσχει σε σύσκεψη αυτοδιοικητικών και εκπροσώπων παραγωγικών φορέων.

Θυμίζουμε ότι, όπως είχε αναφέρει ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης πριν από λίγες εβδομάδες από το Ηράκλειο, στόχος είναι να παρουσιαστεί εκ νέου το σχέδιο του υπουργείου, προκειμένου να εμπεδωθεί το αίσθημα ασφάλειας στους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής του Μυλοποτάμου.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο υπουργός που θα συνοδεύεται από τον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ,  κ. Μιχάλη Καραμαλάκη, θα επαναλάβει την ενίσχυση των υπηρεσιών με εξοπλισμό και  οχήματα και αναμένεται ν’ ανακοινώσει την κάθοδο 65 νέων αστυνομικών Κρήτη εκ των οποίων κάποιοι  ήδη ξεκινήσει να έρχονται.

23 αστυνομικοί θα ενταχθούν στη δύναμη του ΤΑΕ Μυλοποτάμου και 42 στο ΤΑΕ Μεσαράς.

Επίσης θα αναφερθεί και στην δημιουργία της ΕΚΑΜ Κρήτης της Ειδικής Κατασταλτικής Αντιτρομοκρατικής Μονάδας.

Ένα χρόνιο αίτημα των  αστυνομικών Κρήτης και για οποίο είναι σε εξέλιξη οι διαδικασίες για λειτουργία επίλεκτης ομάδας της ΕΛ.ΑΣ. με την στελέχωση 27 κατάλληλα εκπαιδευμένων ατόμων.

Κάθοδος Θεοχάρη

Επισημαίνεται ότι οι επισκέψεις κυβερνητικών στελεχών δε σταματούν σήμερα. Τη σκυτάλη θα πάρει την ερχόμενη Τετάρτη ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης, ο οποίος θα βρίσκεται στην Κρήτη μέχρι και την Παρασκευή, ενόψει της έναρξης λειτουργίας των αεροδρομίων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Θεοχάρης θα φτάσει την Τετάρτη στο Ηράκλειο, την Πέμπτη θα βρεθεί σε Ρέθυμνο και Λασίθι, ενώ την Παρασκευή θα μεταβεί στα Χανιά.

 Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News