"Αντιθέσεις" μια εκπομπή για τα Ελληνοτουρκικά που θα συζητηθεί

Κρήτη
"Αντιθέσεις" μια εκπομπή για τα Ελληνοτουρκικά που θα συζητηθεί

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αυτή την Παρασκευή στην εκπομπή ΑΝΤΙΘΕΣΕΙΣ της ΚΡΗΤΗ TV στις 21.45 , μία μεγάλη συζήτηση που θα προκαλέσει αίσθηση.

Οι  ραγδαίες γεωπολιτικές εξελίξεις στην Ανατολική και Κεντρικά Μεσόγειο, ο ρόλος «κλειδί» της Ελληνικής κυριαρχίας σε Αιγαίο και Κρήτη , νότια και ανατολικά, οι Τουρκικές επιδιώξεις στην ευρύτερη περιοχή, και η στρατηγική σκακιέρα με τους εμφανείς και αφανείς πρωταγωνιστές , μεγάλων αλλαγών στην περιοχή μας. Το Διεθνές Δίκαιο της θάλασσας, οι θαλάσσιες ζώνες , οι οριοθετήσεις , η  επήρεια των νησιών και ο πραγματικός ρόλος υπερεθνικών οργανισμών στην Μεσόγειο. Οι εξελίξεις στην Λιβύη,  τα διλήμματα και ο ρόλος της Αιγύπτου, η Κυπριακή Δημοκρατία και οι μεγάλοι παίκτες ισχύος. Τα δύο αποκαλυπτικά βιβλία για την Ανατολική Μεσόγειο, το Αιγαίο και τις σχέσεις ΗΠΑ-Τουρκίας- Ελλάδας,  του πρώην συμβούλου ασφαλείας του Τράμπ, Τζον  Μπόλντον και  των δημοσιογράφων Μιχάλη Ιγνατίου και Νίκου Μελέτη .

Στο πρώτο μέρος της εκπομπής, παρεμβαίνει ένας από τους κορυφαίους πανεπιστημιακούς καθηγητές με βαθιά  γνώση  θεμάτων Διεθνούς Δικαίου , ο Χρήστος Ροζάκης,  άλλοτε μέλος και αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων,  Ομότιμος καθηγητής στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης του Πανεπιστημίου Αθηνών και πρώην Υφυπουργός Εξωτερικών.

Στην εκπομπή συνομιλούν και παρεμβαίνουν :

- Ο Κωνσταντίνος Γρίβας,  Αναπληρωτής Καθηγητής Γεωπολιτικής στην Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων και Διδάκτορας  Γεωγραφία της Ασφάλειας στην Ευρύτερη Μέση Ανατολή στο Τμήμα Τουρκικών και Σύγχρονων Ασιατικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών.

- Ο Δημήτρης Ξενάκης ,  Αναπληρωτής Καθηγητής στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης στο Πανεπιστήμιο Κρήτης, με γνωστικό αντικείμενο την Διεθνή Πολιτική και την Μεσόγειο

- Ο Ναύαρχος ε.α.  , Επίτιμος Αρχηγός ΓΕΝ ,  Κοσμάς Χρηστίδης

- Ο Στράτηγος ε.α. , Επίτιμος Αρχηγός ΓΕΣ, Κωνσταντίνος Γκίνης

Και ακόμη :

- Ο Πρέσβης ε.τ.  και Διδάκτορας Ιστορίας , Περικλής Νεάρχου Και Ο Μιχάλης Ιγνατίου , ανταποκριτής Ελληνικών και Κυπριακών ΜΜΕ στις ΗΠΑ

Αυτή την Παρασκευή στις 21.45 στις «Αντιθέσεις»  μια συζήτηση πάνω στα κρίσιμα ζητήματα των Εθνικών Θεμάτων με φόντο τις μεγάλες γεωπολιτικές εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο και τις νέες ισορροπίες των στρατηγικών συντελεστών ισχύος σε όλο τον πλανήτη.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News