Οι «εκλεκτοί» του Γ. Κοντάκη στο υποψήφιο πρυτανικό σχήμα

Κρήτη
Οι «εκλεκτοί» του Γ. Κοντάκη στο υποψήφιο πρυτανικό σχήμα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αναλυτικά οι προγραμματικές θέσεις ενόψει των πρυτανικών εκλογών του Πανεπιστημίου Κρήτης

Τις προγραμματικές του θέσεις αλλά και το υποψήφιο σχήμα ενόψει των πρυτανικών εκλογών του Πανεπιστημίου Κρήτης, ανακοίνωσε ο Υποψήφιος Πρύτανης, Κοσμήτορας της Ιατρικής Σχολής του ΠΚ , καθηγητής Γ. Κοντάκης.

«Αγαπητές Συναδέλφισσες, Αγαπητοί Συνάδελφοι,

με τη χθεσινή απόφαση της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου Κρήτης, το Ίδρυμα στις 20 Ιουλίου 2020 θα αποκτήσει νέα εκλεγμένη Πρυτανική Αρχή.

Σε συνέχεια της πρώτης επικοινωνίας μας, σήμερα καταθέτουμε στην κρίση σας τις προγραμματικές θέσεις του Σχήματός μας.

Σας καλούμε σε εποικοδομητικό ακαδημαϊκό διάλογο, για να συνδιαμορφώσουμε την επόμενη μέρα του Πανεπιστημίου μας.

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς,

Γιώργος Κοντάκης, Καθηγητής, Κοσμήτορας Ιατρικής Σχολής, Υποψήφιος Πρύτανης

Γιώργος Κοσιώρης, Καθηγητής, τ. Πρόεδρος Τμήματος Μαθηματικών και Εφαρμοσμένων Μαθηματικών

Δημήτρης Μυλωνάκης, Καθηγητής, Κοσμήτορας Σχολής Κοινωνικών Επιστημών

Μιχάλης Παυλίδης, Καθηγητής, Πρόεδρος Τμήματος Βιολογίας

Κώστας Σπανουδάκης, Καθηγητής Τμήματος Φιλολογίας, Αντιπρύτανης ΠΚ»

Αναλυτικά οι θέσεις του σχήματος ΕΔΩ

Παρουσίαση του υποψήφιου σχήματος:

Γιώργος Κοντάκης

Ο Γιώργος Κοντάκης γεννήθηκε στο Ηράκλειο το 1963. Σπούδασε Ιατρική στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας, από το οποίο αποφοίτησε το 1987. Μετά την εκπλήρωση της στρατιωτικής του θητείας ειδικεύτηκε στην Ορθοπεδική στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου (1990-1995). Το 1995 αναγορεύτηκε διδάκτορας της Ιατρικής του Πανεπιστημίου Κρήτης (άριστα).

Υπηρέτησε ως επιμελητής Β΄στο ΠΑΓΝΗ (1997-2000) και κατόπιν ως Επίκουρος Καθηγητής Ορθοπεδικής στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης(2000-2002). Από το 2002 έως σήμερα είναι μέλος ΔΕΠ στο Πανεπιστήμιο Κρήτης, στην Ιατρική Σχολή (2002-2009 Επίκουρος Καθηγητής, 2009-2013 Αναπληρωτής και από το 2014 έως σήμερα Καθηγητής Α΄ βαθμίδας).

Μετεκπαιδεύτηκε στη χειρουργική του ώμου σε διάφορα πανεπιστημιακά κέντρα στην Ευρώπη και στις Ηνωμένες Πολιτείες (University of Aarhus, Denmark, University of Zurich, Swiss, University of Nice, France, University of Texas at Galveston, University of Leeds, UK), καθώς και στη χειρουργική της σπονδυλικής στήλης (University of Copenhagen, Denmark). Διετέλεσε Πρόεδρος του Τμήματος Χειρουργικής Ώμου-Αγκώνα της Ελληνικής Εταιρείας Χειρουργικής Ορθοπεδικής και Τραυματολογίας για δύο χρόνια (2010-2011).

Το ερευνητικό του ενδιαφέρον εστιάστηκε στην πώρωση των καταγμάτων, στη χειρουργική του ώμου και της σπονδυλικής στήλης. Συμμετέχει σε 109 ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις σε περιοδικά με κριτές (αναφορές Google Scholar: 4.132, h-index: 37, i10-index: 68). Έχει 10 συμμετοχές ως συγγραφέας σε κεφάλαια ξενόγλωσσων βιβλίων. Είναι διευθυντής του «Εργαστηρίου Ορθοπεδικής Έρευνας» της Ιατρικής και διευθυντής του μεταπτυχιακού προγράμματος «Χειρουργικές Επιστήμες».

Από το 2012 είναι διευθυντής της Ορθοπεδικής Κλινικής του ΠΑΓΝΗ, η οποία είναι κλινική αναφοράς στην υγειονομική περιφέρεια Κρήτης για παθήσεις και κακώσεις του ώμου, της σπονδυλικής στήλης και της πυέλου, καθώς επίσης για όλο το σύνθετο τραύμα.

Διετέλεσε αναπληρωτής διοικητής του ΠΑΓΝΗ (2012, 2013).

Από το 2014 μέχρι σήμερα είναι Κοσμήτορας της Ιατρικής Σχολής (θητεία 2014-2018 και θητεία 2018-2021).

e-mail: [email protected]

Γιώργος Κοσιώρης

Εκπαίδευση-Ακαδημαϊκές Θέσεις: Ο Γιώργος Κοσιώρης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1962 και αποφοίτησε από την Πρότυπη Σχολή Αναβρύτων το 1980. Πήρε Δίπλωμα Ναυπηγού Μηχανολόγου Μηχανικού ΕΜΠ το 1986 και ΜSc στα Εφαρμοσμένα Μαθηματικά το 1987 καθώς και Διδακτορικό στα Εφαρμοσμένα Μαθηματικά το 1991 από το Division of Applied Mathematics, Brown University, USA. Το 1990-93 ήταν Επισκέπτης Επίκουρος Καθηγητής στο Τμήμα Μαθηματικών Επιστημών, Carnegie Mellon University, USA. Διδάσκει στο Πανεπιστήμιο Κρήτης από το 1995 και τo 1997 διορίστηκε Επίκουρος Καθηγητής στο Τμήμα Μαθηματικών του Πανεπιστημίου Κρήτης. Yπηρετεί ως Καθηγητής από τον Ιούλιο 2012. Τον Ιούλιο του 2020 εξελέγη Διευθυντής του Εργαστηρίου Εφαρμοσμένων Μαθηματικών του Τμήματος Μαθηματικών και Εφαρμοσμένων Μαθηματικών.

Ερευνητική Εμπειρία: Η κυρίως ερευνητική περιοχή του Γ. Κοσιώρη είναι Διαφορικές Εξισώσεις με Μερικές Παραγώγους και Εφαρμογές. Έχει 26 εργασίες δημοσιευμένες σε κορυφαία μαθηματικά περιοδικά. Το ερευνητικό του έργο έχει σημαντική διεπιστημονική συνιστώσα με αντίστοιχες συνεργασίες με ερευνητές άλλων επιστημονικών πεδίων και σχετίζεται με τη μελέτη υλικών, ανάλυση ιατρικών εικόνων, περιβαλλοντική οικονομία, αριθμητική πρόγνωση καιρού και ανάλυση μετεωρολογικών δεδομένων με αντίστοιχη εξωτερική χρηματοδότηση. Ήταν τοπικός συντονιστής και μέλος της Επιστημονικής τους Επιτροπής σε δύο Ευρωπαϊκά Δίκτυα για την Κινητικότητα Νέων Ερευνητών και επιστημονικός υπεύθυνος ή κύριος ερευνητής σε 9 άλλα ανταγωνιστικά προγράμματα χρηματοδοτούμενα από ευρωπαϊκές και εθνικές πηγές. Ήταν οργανωτής ή από τους κύριους οργανωτές σε 13 διεθνή συνέδρια. Έχει διατελέσει ιδρυματικός επιστημονικός υπεύθυνος του Πανεπιστημίου Κρήτης του προγράμματος ΕΣΠΑ ``Απόκτηση Ακαδημαϊκής Διδακτικής Εμπειρίας σε Νέους Επιστήμονες Κατόχους Διδακτορικού’’ για τα ακαδημαϊκά έτη 2016-17, 2017-18, 2018-19, 2019-20.

Εκπαιδευτικό Έργο: Διδάσκει πλέον των 15 διαφορετικών προπτυχιακών μαθημάτων. Έχει διδάξει 9 διαφορετικά μεταπτυχιακά μαθήματα. Έχει επιβλέψει μία διδακτορική διατριβή, 5 μεταπτυχιακές εργασίες και πολλές πτυχιακές. Έχει επιβλέψει 5 ευρωπαίους μεταδιδακτορικούς υποτρόφους. Συντονίζει, οργανώνει και διδάσκει στο Θερινό Σχολείο Μαθηματικών Κρήτης ``Μαθηματικές Αποδράσεις’’ (2018, 2019) που απευθύνεται σε μαθητές Δημοτικού και μαθητές Γυμνασίου και που ειδικά αυτή τη χρονιά (2020) θα γίνει διαδικτυακά.

Διοικητική συνεισφορά στο ΠΚ: Έχει διατελέσει δύο θητείες (2015-17 και 2017-19) ως Πρόεδρος του Τμήματος Μαθηματικών και Εφαρμοσμένων Μαθηματικών και μία θητεία (2011-13) ως Αναπληρωτής Πρόεδρος στο Τμήμα Μαθηματικών. Έχει διατελέσει μέλος του Τεχνικού Συμβουλίου του Πανεπιστημίου Κρήτης για δύο σχεδόν θητείες (2004-2009). Έχει διατελέσει πρόεδρος παραλαβής μεγάλων τεχνικών έργων στην Πανεπιστημιούπολη Ηρακλείου καθώς και επιτροπών διαγωνισμών παροχής υπηρεσιών του Πανεπιστημίου Κρήτης. Από το τρέχον ακαδημαϊκό εξάμηνο συντονίζει την Διεργασία ̏Διάθεση και Διαχείριση Πόρων ̋ του Εσωτερικού Συστήματος Διασφάλισης Ποιότητας του ΠΚ που έχει σαν σκοπό την βελτίωση της διαχείρισης των απαιτούμενων πόρων σε αναγκαίο προσωπικό, χρηματοδότηση, υποδομές και εξοπλισμό στο ΠΚ. e-mail: [email protected]

Δημήτρης Μυλωνάκης

Ο Δημήτρης Μυλωνάκης είναι καθηγητής Πολιτικής Οικονομίας στο Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Κρήτης, και Κοσμήτορας της Σχολής Κοινωνικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Κρήτης όπου έχει εκλεγεί για δύο συνεχόμενες θητείες (2014-18 και 2018-21). Έχει κάνει τις σπουδές του στο Πανεπιστήμιο του Λονδίνου απ’ όπου πήρε και το διδακτορικό του δίπλωμα το 1990. Δύο μονογραφίες του έχουν τιμηθεί με διεθνή βραβεία: το Gunnar Myrdal Prize (2009) που απονέμει η European Association for Evolutionary Political Εconomy (EAEPE), και το Deutscher Memorial Prize (2009).

Είναι Επισκέπτης Καθηγητής του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου του Κέμπριτζ και Ισόβιο Μέλος (Life Member) του Κολλεγίου Clare Hall του ίδιου Πανεπιστημίου. Eίναι επίσης Επισκέπτης Καθηγητής των ακόλουθων Πανεπιστημίων: Λονδίνου (School of Oriental and African Studies, SOAS); Lund, Σουηδία; Jilin, Κίνα; Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Είναι ιδρυτικό μέλος (2006- ), Συντονιστής (2012- 4) και Γενικός Γραμματέας (2014-2020) της International Initiative for Promoting Political Economy (IIPPE), και ιδρυτικό μέλος της World Interdisciplinary Network for Ιnstitutional Research (WINIR) (2013). Είναι επίσης ιδρυτικό μέλος και έχει διατελέσει Αντιπρόεδρος (2009-2013) της Ελληνικής Επιστημονικής Εταιρείας Πολιτικής Οικονομίας (EEPO). Έχει διατελέσει: Πρόεδρος του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών (2008-2010); Αναπληρωτής Πρόεδρος (2006-8); Διευθυντής του Μεταπτυχιακού Προγράμματος (2006-8, 2010-5); υπεύθυνος του Προγράμματος «Πρακτική Άσκηση των Φοιτητών» του ιδίου Τμήματος (2005-9); Μέλος της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου Κρήτης (2008-10, 2014-20); Πρόεδρος του Ενιαίου Φορέα Διδασκόντων της Σχολής Κοινωνικών Επιστημών (2002-6).

Έχει υπάρξει Κεντρικός ή Προσκεκλημένος Ομιλητής σε 18 διεθνή επιστημονικά συνέδρια και ημερίδες ενώ έχει συμμετάσχει στη διοργάνωση 21 διεθνών συνεδρίων και σε 44 ως εισηγητής. Έχει πάνω από 1300 αναφορές στο επιστημονικό έργο του σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά και μονογραφίες. Είναι συν-επιμελητής της Επιστημονικής Σειράς “Political Economy and Development” του Εκδοτικού Οίκου Pluto Press (Λονδίνο), ενώ είναι ή έχει διατελέσει μέλος της Συντακτικής Επιτροπής ή Προσκεκλημένος Επιμελητής (Guest Editor) τριών διεθνών επιστημονικών περιοδικών.

Έχει δημοσιεύσει πέντε βιβλία (δύο μονογραφίες και τρεις συλλογικούς τόμους) και δεκάδες άρθρα σε κορυφαία διεθνή περιοδικά του κλάδου του και σε διεθνείς συλλογικούς τόμους. Έχει επιβλέψει ή είναι τώρα κύριος επιβλέπων 7 διδακτορικών και δεκάδων μεταπτυχιακών διατριβών.

e-mail: [email protected]

Μιχάλης Παυλίδης

Ο Μιχάλης Παυλίδης, Βιολόγος ΜSc, PhD, είναι Καθηγητής «Βιολογίας-Φυσιολογίας Θαλάσσιων Οργανισμών» στο Τμήμα Βιολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης. Διετέλεσε Docent Professor in «Aquaculture-Biotechnology of Broodstock Management» στο University of Kuopio (νυν University of Eastern Finland), Φινλανδία. Έχει πλέον των 30 ετών επιστημονική εξειδίκευση στο πεδίο της Φυσιολογίας-Ενδοκρινολογίας Ιχθύων, με έμφαση στην προσαρμοστική φυσιολογία και στη βιολογία της καταπόνησης (stress) και πλέον των 20 ετών επαγγελματική εμπειρία στον τομέα των ιχθυοκαλλιεργειών.

Έχει συμμετάσχει ως συντονιστής ή ως κύριος ερευνητής σε 28 ανταγωνιστικά ερευνητικά προγράμματα και 5 Ευρωπαϊκά δίκτυα χρηματοδοτούμενα από Ευρωπαϊκές, Εθνικές και διακρατικές πηγές. Έχει 76 πρωτότυπες εργασίες σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά με κριτές, επιμέλεια 2 βιβλίων, 4 κεφάλαια σε βιβλία και πάνω από 110 εργασίες σε πρακτικά συνεδρίων (Αναφορές Google Scholar: 3.255, h-index: 33, i10-index: 64).

Έχει επιβλέψει 6 διδακτορικούς φοιτητές/τριες, 40 φοιτητές/τριες για Μεταπτυχιακό Δίπλωμα σπουδών, 30 διπλωματικές εργασίες προπτυχιακών φοιτητών/τριων και 36 πρακτικές ασκήσεις (placement/internships). Έχει φιλοξενήσει στο Εργαστήριο Φυσιολογίας Ιχθύων 4 μεταδιδακτορικούς ερευνητές και δυο επισκέπτες καθηγητές.

Συντονίζει (Coordinator) το Διεθνές Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών Erasmus Plus Joint Master Degree in “Aquaculture, Environment and Society (ACES plus)”. Οργανώνει και συντονίζει το πιστοποιημένο από τη FELASA Θερινό Σχολείο “Care and use of laboratory animals: mice, rats and zebrafish” (2014-σήμερα).

Μέλος της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου Κρήτης (2001-2002, 2008-2009, 2017-σήμερα). Μέλος της Κοσμητείας της Σχολής Θετικών & Τεχνολογικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Κρήτης (2016-σήμερα). Μέλος της Επιτροπής Διαπανεπιστημιακών Υποθέσεων του Πανεπιστημίου Κρήτης (2009-2016).

Διετέλεσε συντονιστής ERASMUS (2009-2016), υπεύθυνος του προγράμματος «Πρακτική Άσκηση Φοιτητών» (2006-2008 & 2010-2013) και υπεύθυνος προγράμματος «Επιχειρηματικότητας Πανεπιστημίου Κρήτης» (2006-2008) για το Τμήμα Βιολογίας του Πανεπιστήμιου Κρήτης. Διοικητικός υπεύθυνος εγκατάστασης εκτροφής και χρήσης (πειραματισμού) ζώων εργαστηρίου στο «Ζωοκομείο Τμήματος Βιολογίας» (2014-2019). Διευθυντής Τομέα «Βιολογίας Οργανισμών, Πληθυσμών & Περιβάλλοντος και Θαλάσσιας Βιολογίας», Τμήμα Βιολογίας, Πανεπιστήμιο Κρήτης (2014-2015). Πρόεδρος του Τμήματος Βιολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης (2016-2020).

Έχει συμμετάσχει ως εμπειρογνώμων στην ομάδα εργασίας της European Food Safety Authority (EFSA) για την ορθή μεταχείριση (welfare) λαβρακιού-τσιπούρας. Είναι μέλος της ομάδας εργασίας Standing Committee on Agriculture Research (SCAR) - Strategic Working Group Fisheries and Aquaculture Research (SCAR-FISH; 2017-σήμερα, Πρόεδρος 2018-2019). Διετέλεσε Πρόεδρος του ΤΕΣ «Αγροτικής Παραγωγής, Διατροφής Τροφίμων, Αγρο-βιοτεχνολογίας και Υδατοκαλλιεργειών» (2018). Είναι Εθνικός Εμπειρογνώμονας (Expert) Management Committee “Food Security, Sustainable Agriculture and Forestry, Marine and Maritime and Inland Water Research, and the Bioeconomy” και αναπληρωτής Εθνικός Εκπρόσωπος Mission Area “Soil earth & Food”, Horizon 2020. e-mail: [email protected]

Κωνσταντίνος Σπανουδάκης

Ο Κωνσταντίνος Σπανουδάκης είναι Καθηγητής Αρχαίας Ελληνικής Φιλολογίας στο Τμήμα Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης, και Αντιπρύτανης προσωπικού και φοιτητικής μέριμνας του Πανεπιστημίου Κρήτης (2016 – 2020).

Σπούδασε στα Πανεπιστήμια Κρήτης, απ’ όπου πήρε το πτυχίο του το 1993, Münster (Γερμανία) και St Andrews (Σκωτία), απ’ όπου έλαβε το διδακτορικό του δίπλωμα το 1997. Υπηρετεί στο Τμήμα Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης, αρχικά ως συμβασιούχος και στη συνέχεια ως μέλος ΔΕΠ όλων των βαθμίδων, από το 2000.

Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα εστιάζουν στην ελληνιστική ποίηση, την ποίηση των αυτοκρατορικών χρόνων και της Ύστερης Αρχαιότητας, την υφολογία της αρχαίας ελληνικής πεζογραφίας, την ιστορία της φιλολογίας στην αρχαιότητα και την πρώιμη χριστιανική γραμματεία.

Έχει επιμεληθεί ή συγγράψει πέντε βιβλία και πάνω από πενήντα άρθρα και βιβλιοκρισίες σε διεθνή περιοδικά. Οι ετεροαναφορές στο έργο του ανέρχονται σε εκατοντάδες.

Έχει επιβλέψει ή συνεπιβλέψει περίπου είκοσι μεταπτυχιακές εργασίες. Έχει δώσει δεκάδες διαλέξεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό, και έχει διατελέσει κριτής κατόπιν πρόσκλησης σε πολλά διεθνή περιοδικά και εκδοτικές σειρές.

Το 2015 τιμήθηκε με το βραβείο Κλασικής Φιλολογίας της Ακαδημίας Αθηνών για το βιβλίο του Nonnus of Panopolis, Paraphrasis of the Gospel of John XI (Oxford UP 2014).

Τον Οκτώβριο του 2018 εξελέγη Διευθυντής του Εργαστηρίου Παπυρολογίας και Επιγραφικής, που στεγάζεται στο ΚΕΜΕ.

e-mail: [email protected]

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News