Κρήτη

Υπόθεση με «μαϊμού» αρώματα: Ελεύθεροι αφέθηκαν οι 6

Αύριο απολογείται το 7ο μέλος της συγκεκριμένης ομάδας

Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους αφέθηκαν τα έξι από τα επτά άτομα που συνελήφθησαν στο πλαίσιο της υπόθεσης που εξιχνιάστηκε τις προηγούμενες ημέρες, με την παράνομη κατασκευή και διάθεση αρωμάτων διαφόρων επώνυμων εταιρειών, τα οποία διακινούνταν σε πανελλαδικό δίκτυο τουριστικών καταστημάτων. Οι έξι από τους επτά συλληφθέντες σήμερα, οδηγήθηκαν στο δικαστικό μέγαρο Ηρακλείου, ενώ ο συνήγορος ενός εκ των κατηγορουμένων που φέρεται να είχε ηγετικό ρόλο στην εγκληματική ομάδα, υποστήριξε ότι οι κατηγορίες ήταν διογκωμένες και πως εκτίμησή του είναι ότι δεν θα παραμείνουν.

Ενώπιον ανακριτή και εισαγγελέα θα βρεθεί αύριο και ο έβδομος κατηγορούμενος που συνελήφθη στην Αθήνα και είναι ο διευθύνων σύμβουλος εταιρείας που προμήθευε με πρώτες ύλες για την παρασκευή των αρωμάτων.

Οι έρευνες των Αστυνομικών αρχών που έφεραν στο φως την υπόθεση εκτάθηκαν σε Ηράκλειο και Αττική. Κατά τη διάρκειά τους εντοπίστηκε αποθήκη στο Ηράκλειο, στην οποία είχαν εγκαταστήσει εξοπλισμό και τη χρησιμοποιούσαν ως παρασκευαστήριο απομιμήσεων αρωμάτων. Στο χώρο μάλιστα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων 1.179.018 γυάλινες συσκευασίες επώνυμων εταιριών, 1.200 λίτρα αιθυλικής αλκοόλης, 997.103 καπάκια, 997.103 βαποριζατέρ, 799.175 κουτιά συσκευασίας, 352.365 ετικέτες επώνυμων εταιριών, αλλά και χρηματικά ποσά σε διάφορα νομίσματα όπως 635.800 ευρώ, γουάν Κίνας, δολάρια Καναδά, λέι Ρουμανίας, λίρες Τουρκίας, δολάρια Χονγκ Κόνγκ, αλλά και επιταγές ποσών που ξεπερνούσαν τις 300 χιλιάδες ευρώ.

Όπως δήλωσε ο συνήγορος του φερόμενου και ως έχοντα ηγετικό ρόλο στην υπόθεση, «μπορεί ο όγκος των μη γνήσιων προϊόντων που εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν να σοκάρει, αλλά στην πραγματικότητα από άποψη ποινικής αξιολόγησης τα πράγματα είναι περίπου σε ένα επίπεδο πλημμελημάτων»

Η ανακοίνωση της αστυνομίας

Όπως είχε ανακοινώσει προ ημερών η ΕΛ.ΑΣ., στο πλαίσιο αστυνομικών ερευνών «εντοπίστηκε αποθήκη σε περιοχή του Ηρακλείου, στην οποία είχαν εγκαταστήσει εξοπλισμό και τη χρησιμοποιούσαν ως παρασκευαστήριο πλαστογραφημένων αρωμάτων, όπου και κατελήφθησαν τέσσερα άτομα κατά τον χρόνο που πραγματοποιούσαν εργασίες παρασκευής αρωμάτων».

«Ειδικότερα, από την πρόοδο των ερευνών πιστοποιήθηκε η εγκληματική τους δράση και προέκυψε ότι τα μέλη της εγκληματικής ομάδας ειδικεύονταν στην παράνομη κατασκευή και διάθεση αρωμάτων διαφόρων επώνυμων εταιρειών και στη διάθεση απομιμητικών προϊόντων τα οποία διακινούνταν σε πανελλαδικό δίκτυο τουριστικών καταστημάτων.

Συγκεκριμένα, διαπιστώθηκε ότι ηγετικό ρόλο κατείχε ημεδαπός άνδρας, ο οποίος είχε τον γενικότερο συντονισμό και τη λειτουργία της ομάδας, ενώ είχε συστήσει εταιρείες με διαφορετικά στοιχεία και προέβαινε στην παράνομη εισαγωγή απομιμητικών προϊόντων, τα οποία στη συνέχεια διέθετε στην αγορά.

Από τη συνεχιζόμενη έρευνα διαπιστώθηκε ότι δύο από τα μέλη της εν λόγω ομάδας, τα οποία και συνελήφθησαν στην Αττική, προμήθευαν στον ημεδαπό τις πρώτες ύλες για την παράνομη παραγωγή των αρωμάτων», ανέφερε, μεταξύ άλλων, στη σχετική ανακοίνωση η ΕΛ.ΑΣ.

Υπενθυμίζεται ότι, κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων που έγιναν στο παρασκευαστήριο στο Ηράκλειο, η Αστυνομία κατάσχεσε, μεταξύ άλλων, περισσότερες από 1 εκατομμύριο γυάλινες συσκευασίες επώνυμων εταιρειών, καθώς και 1.200 λίτρα αιθυλικής αλκοόλης, η οποία προοριζόταν, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., για παράνομη παρασκευή αρωμάτων.

Εξάλλου, σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο σπίτι και σε αποθηκευτικούς χώρους του ατόμου που φέρεται να είχε ηγετικό ρόλο στην υπόθεση, εντοπίστηκαν 635.800 ευρώ, 32 επιταγές διαφόρων τραπεζών συνολικού χρηματικού ποσού άνω των 300.000 ευρώ, καθώς και περισσότερα από 490.000 παραποιημένα προϊόντα (“μαϊμού”).

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια