Κρήτη

Παράπονα γονέων για την αξιολόγηση των παιδιών τους από το ΚΕΣΥ

Η απάντηση του ΚΕΣΥ

Απολύεται το προσωπικό του τέλος Ιουνίου και κλείνει για καλοκαίρι 20 Ιουλίου, καθώς δεν υπήρξε μέριμνα από το Υπουργείο Παιδείας.

 «Κανένα παιδί δεν θα μείνει σπίτι του και κανείς γονιός δεν θα επιβαρυνθεί από την τσέπη του το κόστος της παράλληλης στήριξης» αναφέρει στο Ράδιο 98.4 η προϊσταμένη του ΚΕΣΥ Ηρακλείου Ελένη Μαράκη, εις απάντηση της αγωνίας πατέρα που καταθέτοντας την αίτηση του για την αξιολόγηση του παιδιού του, βρέθηκε απέναντι στις αδυναμίες του συστήματος που τον παραπέμπουν μάλλον για το Σεπτέμβριο.

… «Είναι πολλά (εκτιμώ πολλές δεκάδες) τα παιδιά που θα μείνουν εκτός
διαδικασίας αξιολόγησης/- για την εκτίμηση της ανάγκης παροχής
εξειδικευμένης υποστήριξης στην εκπαιδευτική διαδικασία, π.χ. παροχή παράλληλης στήριξης, υπαγωγή σε τμήμα ένταξης κ.α. για την επόμενη σχολική
χρονιά» αναφέρει.
«Δεδομένου ότι χωρίς την πραγματοποίηση αξιολόγησης από το ΚΕΣΥ δεν παρέχεται στα παιδιά η δυνατότητα της υποστήριξης τους οδηγούμαστε στα εξής ενδεχόμενα:
α) τα παιδιά αυτά θα αναγκαστούν να μείνουν σπίτι τους και να στερηθούν το δικαίωμα στην εκπαίδευση,  
β) οι γονείς/κηδεμόνες θα πρέπει να επωμισθούν το βαρύ κόστος ιδιωτικής παράλληλης στήριξης ώστε να μπορέσει το παιδί τους να συμμετέχει στην εκπαιδευτική διαδικασία…

… Παρά τα όσα μπορεί να λέγονται από τις προϊστάμενες αρχές σε ιδιωτικές συζητήσεις περί υπερπροσπαθειών, θεωρώ ότι εκ του αποτελέσματος δε έχει γίνει το καλύτερο δυνατό… 

…Δεδομένου ότι το ΚΕΣΥ γνώριζε το πρόβλημα εδώ και καιρό κι ήταν επίσης γνωστό ότι το πρόβλημα θα εντεινόταν λόγω της δίμηνης καραντίνας ίσως αξίζει η αναζήτηση των λόγων της μη έγκαιρης λήψης των κατάλληλων μέτρων από τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες ώστε να αποφευχθεί το πρόβλημα που καλούνται τώρα να αντιμετωπίσουν πολλές οικογένειες της πόλης για κάτι τόσο ευαίσθητο όσο η εκπαίδευση των παιδιών τους».

Στην απάντηση της η προϊσταμένη του ΚΕΣΥ αναφέρει ότι η προσπάθεια για την αξιολόγηση των μαθητών είναι καθημερινή αν και φέτος το Υπουργείο Παιδείας δεν έλαβε την απαραίτητη μέριμνα εξαιτίας του κορωνοϊού. Όπως είπε πήγαν πίσω ραντεβού δύο μηνών, 30 Ιουνίου πως απολύονται οι υπάλληλοι του ΚΕΣΥ που έχουν προσληφθεί μέσω ΕΣΠΑ και πως 20 Ιουλίου το κέντρο κλείνει, για να ανοίξει και πάλι τις πόρτες του την 1η Σεπτεμβρίου. Εξηγεί δε στους γονείς μέσω του 98.4 πως ήδη έχει κατατεθεί επίσημα από την ίδια το αίτημα στελέχωσης του ΚΕΣΥ με επιπλέον προσωπικό για την επόμενη σχολική περίοδο.

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια