Απολογούνται για τα «μαϊμού» αρώματα

Κρήτη
Απολογούνται για τα «μαϊμού» αρώματα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μεταξύ των ατόμων βρίσκεται και το άτομο που φέρεται, σύμφωνα με τις Αρχές, ότι είχε ηγετικό ρόλο στην υπόθεση.

Εντός της ημέρας αναμένεται να παρουσιαστούν ενώπιον του ανακριτή οι έξι από τους 7 συλληφθέντες που φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση με τα “μαϊμού” αρώματα που ήρθε στο φως της δημοσιότητας πριν από μερικά 24ωρα.

Μεταξύ των έξι που αναμένεται να απολογηθούν σήμερα βρίσκεται και το άτομο που φέρεται, σύμφωνα με τις Αρχές, ότι είχε ηγετικό ρόλο στην υπόθεση.

Όπως ανακοίνωσε προ ημερών η ΕΛ.ΑΣ., στο πλαίσιο αστυνομικών ερευνών «εντοπίστηκε αποθήκη σε περιοχή του Ηρακλείου, στην οποία είχαν εγκαταστήσει εξοπλισμό και τη χρησιμοποιούσαν ως παρασκευαστήριο πλαστογραφημένων αρωμάτων, όπου και κατελήφθησαν τέσσερα άτομα κατά τον χρόνο που πραγματοποιούσαν εργασίες παρασκευής αρωμάτων».

«Ειδικότερα, από την πρόοδο των ερευνών πιστοποιήθηκε η εγκληματική τους δράση και προέκυψε ότι τα μέλη της εγκληματικής ομάδας ειδικεύονταν στην παράνομη κατασκευή και διάθεση αρωμάτων διαφόρων επώνυμων εταιρειών και στη διάθεση απομιμητικών προϊόντων τα οποία διακινούνταν σε πανελλαδικό δίκτυο τουριστικών καταστημάτων.

Συγκεκριμένα, διαπιστώθηκε ότι ηγετικό ρόλο κατείχε ημεδαπός άνδρας, ο οποίος είχε τον γενικότερο συντονισμό και τη λειτουργία της ομάδας, ενώ είχε συστήσει εταιρείες με διαφορετικά στοιχεία και προέβαινε στην παράνομη εισαγωγή απομιμητικών προϊόντων, τα οποία στη συνέχεια διέθετε στην αγορά.

Από τη συνεχιζόμενη έρευνα διαπιστώθηκε ότι δύο από τα μέλη της εν λόγω ομάδας, τα οποία και συνελήφθησαν στην Αττική, προμήθευαν στον ημεδαπό τις πρώτες ύλες για την παράνομη παραγωγή των αρωμάτων», ανέφερε, μεταξύ άλλων, στη σχετική ανακοίνωση η ΕΛ.ΑΣ.

Υπενθυμίζεται ότι, κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων που έγιναν στο παρασκευαστήριο στο Ηράκλειο, η Αστυνομία κατάσχεσε, μεταξύ άλλων, περισσότερες από 1 εκατομμύριο γυάλινες συσκευασίες επώνυμων εταιρειών, καθώς και 1.200 λίτρα αιθυλικής αλκοόλης, η οποία προοριζόταν, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., για παράνομη παρασκευή αρωμάτων.

Εξάλλου, σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο σπίτι και σε αποθηκευτικούς χώρους του ατόμου που φέρεται να είχε ηγετικό ρόλο στην υπόθεση, εντοπίστηκαν 635.800 ευρώ, 32 επιταγές διαφόρων τραπεζών συνολικού χρηματικού ποσού άνω των 300.000 ευρώ, καθώς και περισσότερα από 490.000 παραποιημένα προϊόντα (“μαϊμού”).

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News